Kajak-kenu vb - Nyilatkozatok

Sport, 2022.08.07

A vasárnapi magyar döntősök így nyilatkoztak a közmédiának a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokságon:



férfi K-2 500 m (1. hely):

Nádas Bence:
"Azt beszéltük meg, ami az elő- és középfutamban hiányzott, hogy nem hirtelen indítjuk a hajót a végén, hanem fokozatosan. Nagyon együtt maradtunk, mintha az utolsó százon még jobban összeállt volna a mozgásunk. Szinte el sem hittem, hogy tudunk még gyorsulni. Az utolsó ötven méteren szinte már boldogan, vicsorítva lapátoltam. Megszűnt mellettem minden. Megkönnyeztem ezt a sikert, hiszen olimpiai számban sikerült nyernünk. Nagyon sok munka van ebben, remélem, ez a siker motivál majd bennünket, hogy ezen az úton menni kell tovább."

Kopasz Bálint:
"Ez a győzelem ért ezen a hétvégén a legtöbbet számomra, mert úgy tűnik, ez a legértékesebb szám a férfiaknál, 200-ról és 1000 méterről is sokan átjöttek ide, őrült brutál mezőny van itt. Elképesztően boldog vagyok, hogy meg tudtuk nyerni ilyen könnyedséggel a végén, fantasztikus volt, az utolsó száz méter pedig meseszerű. Napokat készültünk erre Bencével fejben, és mára összeállt a tökéletes taktika. Van jövője ennek az 500 párosnak, én pedig úgy érzem, hogy a fő számom, az ezer egyes mellett el tudom vinni ezt a számot is."


Rendessy Eszter (K-1 1000 m, 2. hely):
"Rettenetesen hosszú volt ez az ezer méter, a körülmények elég extrémek voltak, főleg az első ötszáz méteren nagyon fújt a szél. A rajt után olyan nagyok voltak a hullámok, hogy fel is csapott az arcomig a víz. Meg is ijedtem, de aztán felül tudtam ezen emelkedni."


Lucz Anna (K-1 200 m, 3. hely):
"A rajtom jól sikerült, utána azonban kicsit elkezdtem billegni, és a szél sem volt annyira kedvező nekem, úgyhogy maximum ezért lehetek egy kicsit csalódott. Az 500 méter páros B döntőjében tartalékoltam, megbeszéltük, hogy csinálunk egy jó rajtot, utána pedig iramban beevezünk. Örülök a tegnapi páros aranynak és ennek a bronznak is, 500 párosban pedig annak örülök, hogy megnyertük a válogatót otthon és tudtunk itt gyakorolni. Sok tapasztalatot gyűjtöttünk, és ez szerintem az Eb-n is látszani fog."


Csizmadia Kolos (K-1 200 m, 3. hely):
"Nagyon hosszú volt a pálya, brutális szembeszél fújt. Ezzel együtt nagyon élveztem, jó pálya volt. A célban tisztán tudtam, hogy bronzérmes vagyok, sajnos az aranyra nem volt reményem, de ennek is örülök nagyon. Az előfutamban egy kicsit korán rúgtam be a hajómat, most szerintem jól sikerült."



férfi K-2 1000 m (3. hely):

Noé Bálint:
"Alapból nem a végére tartalékoltunk, próbáltunk egy erősebb utazót menni, s amennyire lehet, fenntartani ebben a szembeszélben, szerintem egy jó pálya volt."

Kulifai Tamás:
"Úgy érzem, hogy részemről lehetett volna kicsit jobb. Nagyon nagy szembeszél volt, viszont a végére nekem elég sok erőm maradt, ami nem szokott, így az utolsó 150-en nagyon jól tudtam nyomni az erőt a hajóba, s valószínűleg ez is segített. Elégedett vagyok a bronzzal, bár egy jobb pályával meglehetett volna az ezüstérem, de ez egy megnyert bronzérem."



női C-4 500 m (3. hely):

Takács Kincső:
"Nyerni jöttünk, mert olyan jól ment az utóbbi pár napban az összetérdelés, hogy nagy volt az összhang. Sajnos a kormányzást nem sikerült most megoldanunk."

Balla Virág:
"Kicsit jólesett lefeküdni a befutó után, már érzem a derekamat. Nagyon jó pályát jöttünk, de a másik két egység jobban boldogult a kormányzással."

Nagy Bianka:
"Magamra vállalom, nem tudtam jól megoldani a kormányzást, ebben a jobbos oldalszélben nem boldogultunk úgy, ahogy mondjuk otthon. Nem is nagyon tudtam kievezni magam, de érmesek vagyunk, úgyhogy örüljünk."

Bragato Giada:
"Edzésen sokkal jobban éreztük a kormányzást. Én is próbáltam kersztbe evezni, hogy tudjak segíteni. Ebben most ennyi volt, de soha rosszabbat, megvan az érem."


Balla Virág (C-1 500 m, 4. hely):
"Megintcsak lecsúsztam a dobogóról. Az első háromszáz méteren nem éreztem, hogy összeállt volna az evezésem, az utolsó kétszáz jó volt, maxon jöttem fel megint. Nem éreztem, hogy mi az a tempó, amit elbírnék. Jól meglógott a kanadai és az ukrán lány, úgyhogy őket már nem lehetett befogni, és nem tudtam, hogy ki van még a felsőbb pályákon, úgyhogy nem is néztem ki. Úgy voltam vele, hogy nyomom, ami bennem van, aztán a célvonalnál láttam, hogy a chilei becsúszott elém."


férfi C-2 1000 m (7. hely):

Hodován Dávid:
"Személy szerint én elfáradtam, erős volt a szembeszél, és balról is jött egy kicsit. Egyre jobbak vagyunk, sokat fejlődtünk az elmúlt hetekben, úgyhogy ebben a párosban még bőven van."

Kiss Balázs:
"Kihajtottuk magunkat. Lehet, hogy jobb lett volna a másik oldalon evezni, mert ott volt a boly."
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!