Kajak-kenu vk - Arany párosban, biztató előfutamok négyesben

Sport, 2018.05.26

Magyar győztest avattak szombaton a férfi kajakozók 200 méteres páros versenyében a duisburgi világkupán.

Kisebb meglepetésre a fiatal Apagyi Levente és Csizmadia Kolos nyerte a sprintszámot - adta hírül a hazai szövetség honlapja.

"Olyan ellenfeleik voltak, mint az orosz páros, amelynek egyik tagja olimpiai bajnok volt Londonban. Nagyon nagy eredmény ez Leventééktől, sokat dobhat a pályafutásukon" - értékelt Hüttner Csaba szövetségi kapitány.

A duisburgi vk magyar szempontból egyik legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye, a férfi kajak négyesek 500 méteres versenye az előfutamokkal kezdődött, ahonnan az elsők automatikusan a döntőbe jutottak. A Tótka Sándor, Molnár Péter, Dudás Miklós, Kuli István egység meg is nyerte futamát az abszolút legjobb idővel, így készülhet a döntőre, míg a Mozgi Milán sztrókolta, Balaska Márk, Birkás Balázs és Somorácz Tamás alkotta hajó második lett a világbajnok német hajó mögött, ezzel a vasárnap délelőtti középdöntőben folytatja.

"Nagyon magabiztos volt mindkét egységünk, elégedett vagyok velük. Sanyiék nagyon simán nyerték a futamukat, a másik hajó pedig útközben saját maga úgy döntött, hogy Márk helyett Milán fog sztrókolni, mert szerintük így a legtökéletesebb a hajó. Meglátjuk, hogy a középfutamban majd ki foglalja el az első beülőt" - nyilatkozta Hüttner Csaba.

A rendkívül fiatal Nagy Bianka, Molnár Csenge páros az új olimpiai szám, a C2 500 döntőjében kiváló eredményt ért el, ötödik helyen zárt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!