Karanténba került Norvégiában a kézilabdázó Máthé Dominik

Sport, 2020.11.09

Máthé Dominik a koronavírus-járvány miatt hatósági házi karanténba került Norvégiában, miután visszatért klubcsapatához a magyar válogatottól.

"Karanténban vagyok, és tíz napig csak kondiedzéseket végezhetek, de talán kedden változik a helyzet" - nyilatkozta az M4 Sport hétfői, Kézilabda magazin című műsorában a norvég bajnok Elverum HB jobbátlövője.

A magyar válogatott szerdán 32-29-re legyőzte az Európa-bajnoki címvédő Spanyolországot az Eurokupa első fordulójában Veszprémben, majd szombaton 31-27-re kikapott Horvátország vendégeként Eszéken.

"Nem sokan számítottak erre, az biztos! Nagyon egyben voltunk, a spanyolok ellen szinte minden összejött. A horvátok ellen éreztem egy ideig, hogy fáradtak vagyunk, de aztán sikerült felállnunk" - mondta Máthé.

Hozzátette, örül a sok játéklehetőségnek, a közös edzéseknek, a mérkőzéseknek, és nagyon várja, hogy újra teljes legyen a nemzeti csapat kerete, ugyanis a múlt héten koronavírusos megbetegedés miatt számos alapember hiányzott.

"Csak egyet edzettem a spanyolok elleni meccs előtt, és nagyon furcsa volt a norvég szisztémáról ilyen gyorsan átállni a spanyolra. Nem is tudom, hogyan mehetett ilyen jól a játék" - magyarázta. A jobbátlövő szerdán öt, szombaton pedig négy gólt dobott, és a védekezésből is kivette a részét.

Mint elmondta, előző csapatában, a Balatonfüredben szinte egyáltalán nem kellett védekeznie, de az Elverumnál első számú játékos a posztján, ezért nem cserélik le a támadások után.

Az Elverum jövő csütörtökön a MOL-Pick Szegedet látja vendégül a Bajnokok Ligája csoportkörében. A jobbátlövő közölte, nagyon várja már a meccset, és reméli, hogy a magyar együttes - amelyet szintén megtizedelt a koronavírus-fertőzés - komplett csapattal léphet pályára ellenük.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!