Kecskeméten a férfi kosárlabda-válogatott, Ivkovics hosszabbított

Sport, 2020.08.04

Kecskeméten edzőtáborozik a héten az Európa-bajnoki selejtezők folytatására készülő férfi kosárlabda-válogatott.

A nemzeti csapat keddi sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc, a szövetség elnöke és Ivkovics Sztojan aláírta a szövetségi kapitány szerződéshosszabbítását, melynek értelmében a szakvezető a 2022-re halasztott Európa-bajnokság végéig marad a posztján. A szakember januárban lemondott, miután edzői feladatot vállalt Kaposváron, amit elvileg kizárt a kapitányi szerződése.

"Soha nem volt kétséges, hogy Sztojan remek csapatot rakott össze, a magyar válogatott rég nem látott sikereket ért el az irányításával" - jelentette ki Szalay Ferenc. "Mostanra elhárult minden akadály a hosszabbítás elől, és a csapatnak komoly lehetősége van arra, hogy ismét kijusson az Eb-re. Külön örülök, hogy Hanga Ádám is csatlakozott a kerethez."

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány elmondta, örül az új szerződésnek, és annak is, hogy sorozatban a nyolcadik éve készülnek Kecskeméten.

"Nagyszerű dolog, hogy az U20-as válogatottal együtt edzünk, akik Hanga Ádám vagy Vojvoda Dávid személyében láthatják, hogy hová juthatnak el. Nagyon jó újra látni a csapatot az elmúlt nehéz hónapok után" - fejtette ki.

A Mercedes Benz Kosárlabda Akadémia sportcsarnokában gyakorol társaival Hanga Ádám, a Barcelona légiósa is, aki klubkötelezettségei miatt év közben nem tud a válogatott rendelkezésére állni.

"Örülök, hogy most itt lehetek, mert év közben nagyon sűrű a versenynaptár. Persze Spanyolországból is követem az eseményeket, és tartom a kapcsolatot a többiekkel. Remélem, a következő Eb-n is tudok segíteni a válogatottnak" - mondta a spanyol bajnoki ezüstérmes kosaras.

A nemzeti csapat a 2021-ről 2022-re halasztott kontinenstorna selejtezőjében érdekelt Ausztriával, Ukrajnával és Szlovéniával egy csoportban, amelyet két forduló után hibátlan teljesítménnyel vezet: februárban a favorit Szlovéniát hazai pályán, majd Ukrajnát idegenben verte. Novemberben a magyarok az osztrákokhoz, majd a szlovénokhoz látogatnak, a kvalifikáció jövő februárban további két mérkőzéssel zárul.


A válogatott jelenlegi kerete:

-------------------------------
Eilingsfeld János, Szabó Zsolt, Vojvoda Dávid, Perl Zolán, Váradi Benedek, Benke Szilárd, Horti Bálint, Pongó Marcell, Ferencz Csaba, Somogyi Ádám, Fazekas Máté, Karahodzsics Kemál, Hanga Ádám, Golomán György
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!