Két programot szervez a közeljövőben a Fülöp Márton Alapítvány

Sport, 2022.06.09

A Fülöp Márton Alapítvány nyáron kapustábort, ősszel pedig labdarúgás-történeti vetélkedőt szervez - hangzott el az alapítvány csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Fülöp Ferenc - aki feleségével együtt alapítója a 2015 november közepén, 32 éves korában elhunyt, 24-szeres válogatott fiúk nevét viselő, 2016 tavaszától működő alapítványnak - elmondta: a magyar szövetség szakmai közreműködésével, illetve ajánlásával 20-25 fiatal játékos részvételével négy alkalommal szerveztek egyhetes, balatoni kapustábort, ami azonban az elmúlt két évben a járványhelyzet miatt elmaradt.

"Most viszont ismét lehetőségünk van arra, hogy vendégül lássuk őket. Az alapítvány ezúttal is állja a fiatalok minden költségét, és az ország legkiválóbb kapusedzőinek közreműködését garantálja" - mondta. Hozzátette: a június 27-én, hétfőn kezdődő ötnapos tábort szombaton kispályás öregfiúk torna zárja, Balatonfüreden a helyiek csapata mellett pályára lép a magyar és az újságíró válogatott, valamint a Fülöp Márton volt csapattársaiból és barátaiból álló alkalmi együttes.

A sportágtörténeti vetélkedő a Kőbányai Szent László Általános Iskola szervezésében valósul meg. A program vezetőjeként Menyhárt Sándor elmondta: a középiskolások számára szervezett vetélkedőben kétfős csapatok vesznek majd részt, és a szeptemberi, kétkörösre tervezett online-fordulókat követőn a tízcsapatos döntőt a Magyar Labdarúgás Napja, november 25-e környékén tervezik megtartani Kőbányán. Hozzátette: a kérdéseket az 1930-as, 1950-es és 1980-as évek magyar futballemlékeiből állítják majd össze.

Kovács Róbert Antal, Kőbánya polgármestere hangsúlyozta: a példaállítás a tehetséggondozás egyik szerves része, és büszke arra, hogy az általa vezetett kerületben szerveznek labdarúgást népszerűsítő programot, valamint ők adnak majd otthont az országos döntőnek.

A sajtóeseményen részt vett a Fülöp család régi barátjaként Esterházy Márton 29-szeres válogatott labdarúgó, valamint Fülöp Márton válogatott csapattársaként Dzsudzsák Balázs, aki 108 alkalommal szerepelt a magyar nemzeti együttesben, és légióskarrierje során Fülöp Ferenc is segítette.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!