Kevin Constantine a férfi jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya

Sport, 2022.07.06

A következő két idényben Kevin Constantine irányítja szövetségi kapitányként a világelitbe feljutott magyar férfi jégkorong-válogatottat - jelentette be a hazai szövetség (MJSZ).

A szerdai tájékoztatás szerint a 63 éves amerikai tréner a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője marad, s a két feladatot egyszerre látja el. A válogatott vezetésére vonatkozó megállapodás további egy szezonra vonatkozó opciót tartalmaz.

"Azt szeretném, hogy amikor a szurkolók eljönnek a meccseinkre, azt érezzék, hogy a játékosoknak fontos a válogatott, dolgozni, küzdeni akarnak. Nem ígérhetek győzelmeket vagy eredményeket, de remélem, hogy lesz részünk győzelemben, és el is hisszük, hogy képesek vagyunk nyerni" - jelentette ki Constantine, hozzátéve, abban bízik, hogy a magyar válogatott hokisokat "csapattá lehet formálni", és a szurkolók látják majd, hogy a játékosok keményen dolgoznak, versenyképes együttest alkotnak, s csapatként küzdenek.

Az új kapitány célja az, hogy megbízatásának ideje alatt a magyar jégkorong minden szintjén előrelépés történjen - írta az MJSZ.

Sipos Levente, a szövetség főtitkára a közmédiának azt mondta, az A csoportos szereplés kivívásával a magyar válogatott irányítása több jó szakember számára vonzó kihívást jelent, ugyanakkor, mivel egy év áll rendelkezésre a felkészülésre, és több játékos a Fehérvárban szerepel, Constantine pedig magas szinten jegyzett edző, végül rá esett a választásuk.

"A folyamatos építkezés miatt gondolkodtunk hosszú távban, és előny, hogy Kevin Magyarországon tartózkodik, így jóval több alkalommal tud találkozni, kapcsolatot tartani a játékosokkal" - jelentette ki Sipos, aki azt is elárulta, hogy az elvárások ugyanazok az új kapitánnyal szemben is, mintha olyan trénere lenne a válogatottnak, aki nem dolgozik klubcsapatnál közben.

"Jól ismeri az itteni viszonyokat, az edzőket, a hokisaink zömét, az elsődleges cél pedig az, hogy azokat a meccseket tudja megnyerni a válogatottal, amelyek a világelitben való bennmaradást szolgálják. Ehhez komoly elemző munkára lesz szükség, de bízunk abban, hogy ezt meg fogja oldani" - mondta a főtitkár.

Constantine az észak-amerikai ligában (NHL) volt a San Jose Sharks, a Pittsburgh Penguins és a New Jersey Devils főedzője is, később a francia, a svájci és a lengyel ligában, valamint Dél-Koreában is dolgozott. A fehérvári együttest tavaly nyár óta irányítja, a csapat pedig legutóbb az osztrák bázisú liga (ICEHL) döntőjéig jutott.

A magyar válogatott előző kapitánya, Sean Simpson a május elején véget ért ljubljanai divízió I/A világbajnokság után nem hosszabbított szerződést. Irányításával a magyarok másodikak lettek a vb-n, így 2008 és 2015 után, harmadszor jutottak fel a világ legjobbjai közé.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!