Kézilabda BL - Minden csapat továbbjut a csoportkörből

Sport, 2021.02.10

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) szerdai döntésének értelmében minden csapat továbbjut a férfi és a női Bajnokok Ligája csoportköréből.

Az EHF december 19-én közölte, hogy minden csapat továbbjuthat a csoportkörből, amennyiben a férfiaknál március 4-ig, a nőknél február 14-ig nem pótolják a koronavírus-járvány miatt elmaradt összes mérkőzést.

A szövetség végrehajtó bizottsága szerdán úgy döntött, hogy kilenc női Bajnokok Ligája és hat női Európa-liga-mérkőzés esetében, amelynek az új játéknapját még mindig nem jelölték ki, a vétlen csapat kapja a győzelemért járó két pontot, 10-0-s gólkülönbséggel. Magyar csapat meccse egyik versenysorozatban sem volt érintett.

A férfi BL és a férfi Európa-liga esetében február 26-ra módosították a határidőt.

A férfi és a női BL-ben két nyolcas csoportban zajlanak a küzdelmek. Az eredeti versenykiírás szerint az első két-két helyezettek egyből a negyeddöntőbe jutnak, a 3-6. helyezettek vesznek részt a rájátszás első fordulójában, a 7-8. helyezettek pedig kiesnek. A módosítás értelmében minden együttes továbbjut és részt vesz a nyolcaddöntőben. A döntés a magyar csapatok közül a férfiaknál a Telekom Veszprémet, a MOL-Pick Szegedet, a nőknél pedig a címvédő Győri Audi ETO KC-t és az FTC-Rail Cargo Hungariát érinti.

Az Európa-liga lebonyolítása nem változik.


Csoportállások:

Női Bajnokok Ligája, az utolsó forduló előtt:

A csoport:
1. Rosztov-Don (orosz) 19 pont, 2. Metz HB (francia) 18, 3. CSM Bucuresti (román) 17, 4. FTC-Rail Cargo Hungaria 16, 5. Vipers Kristiansand (norvég) 14, 6. Team Esbjerg (dán) 10, 7. Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 7, 8. SG BBM Bietigheim (német) 3

B csoport:
1. CSZKA Moszkva (orosz) 23 pont, 2. Győri Audi ETO KC 22, 3. Brest Bretagne (francia) 17, 4. Odense HB (dán) 13, 5. Buducnost Podgorica (montenegrói) 10, 6. SCM Ramnicu Valcea (román) 8, 7. Borussia Dortmund (német) 7, 8. Podravka Vegeta (horvát) 4


Női Európa-liga, az utolsó két forduló előtt:

A csoport:
1. Herning-Ikast HB (dán) 6 pont, 2. Zvezda Zvenyigorod (orosz) 4, 3. Paris 92 (francia) 4, 4. Váci NKSE 2

D csoport:
1. Siófok KC 7 pont, 2. Kubany Krasznodar (orosz) 6, 3. Dunarea Braila (román) 3, 4. Fleury Loiret (francia) 0

Pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmények rangsorolnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!