Kézilabda EHF Kupa - Osztrák ellenfele lesz a Vácnak

Sport, 2019.07.16

Biztosan osztrák ellenfele lesz a Váci NKSE csapatának a női kézilabda EHF Kupa-selejtező második fordulójában.

Az európai szövetség bécsi székházában kedden tartották a selejtező első és második fordulójának sorsolását. Az első körben magyar csapat a férfiaknál és a nőknél sem lesz érdekelt.

A nőknél a második fordulóban a Váci NKSE ellenfele az osztrák bajnok WAT Atzgersdorf és az ezüstérmes Hypo Niederösterreich párharcának továbbjutója lesz. A Hypo 42 év után veszítette el a bajnoki címet idén májusban.

A Debreceni VSC a német TSV Bayer Leverkusen vagy a ciprusi AC Lacia együttesével találkozik. Az első meccseket október 12-én vagy 13-án Magyarországon, a visszavágókat egy héttel később idegenben rendezik.

Az Érd HC, valamint a címvédő Siófok KC a novemberi harmadik körben csatlakozik, annak a győztesei kerülnek a január elejétől február végéig tartó csoportkörbe.

A férfi mezőny második fordulójában a Csurgói KK ellenfele a török bajnoki ezüstérmes CIP Travel Antalyaspor vagy a román élvonalban második helyezett Dobrogea Sud Constanta csapata lesz. A párharc első mérkőzését október 5-én vagy 6-án, a visszavágót 12-én vagy 13-án játsszák.

A Tatabánya és a Balatonfüred novemberben, a harmadik fordulóban csatlakozik a mezőnyhöz, annak a győztesei kerülnek a február elejétől március végéig tartó csoportkörbe.

A mostani lesz az EHF Kupa utolsó kiírása a jelenlegi formában, mert az európai szövetség második számú klubsorozatát jövő nyártól Európa-ligának nevezik majd.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!