Kilenc magyar páros indul a Lupa-tavi nemzetközi strandröplabda-versenyen

Sport, 2019.08.06

Kilenc hazai páros, három férfi és hat női kettős indul a csütörtöktől vasárnapig tartó nemzetközi strandröplabda-versenyen a Lupa-tónál.

Az egycsillagos kategóriájú, a Nemzetközi Röplabda Szövetség (FIVB) sorozatába tartozó torna keddi felvezető sajtótájékoztatóján elhangzott, mindkét nemnél összesen 28 duó áll rajthoz.

"Maratoni strandröplabda-heteket tartunk itt a Lupán, hiszen a versenyek a múlt kedden az utánpótlásdöntőkkel kezdődtek, ezt követte szombaton és vasárnap a felnőtt országos bajnokság, csütörtöktől vasárnapig pedig jön a World Tour-verseny, amivel párhuzamosan a közép-európai régió utánpótlástornáját is megrendezzük" - mondta Bánki Ágnes, a magyar szövetség (MRSZ) strand- és hóröplabda bizottságának elnöke.

Bánki emlékeztetett rá: az elmúlt két évben Siófokon rendezték a megmérettetést, így a helyszín új lesz.

A Lupa Beach tulajdonosa, Gerendai Károly arról beszélt, hogy örömmel látnak és segítenek minden sportágat. "Itt a Lupán Budapest tengerpartját álmodtuk meg, s ehhez hozzátartoznak a strandsportok is, közülük pedig az elsőszámúnak a strandröplabdázás számít. Az pedig külön öröm a számomra, hogy immár rangos nemzetközi, világranglistapontszerző versenynek lehetünk a házigazdái" - fogalmazott Gerendai.

Ludvig Zsolt, az MRSZ főtitkára kiemelte, sűrű az idei nyár a sportág számára, hiszen már túl vannak egy sikeres ülőröplabda Európa-bajnokság megrendezésén, most következik a World Tour-verseny, augusztus végén pedig a női terem Európa-bajnokság.

"A sportágfejlesztési stratégiánk része, hogy minden szakágnak megfelelő színhelyt tudjunk biztosítani a felkészüléshez és a versenyekhez. A Lupa-tó pedig fantasztikus környezet egy ilyen tornához, ideális ahhoz, hogy közel tudjuk hozni a nézőket a sportág hazai és külföldi sztárjaihoz" - fogalmazott a főtitkár.

A verseny promótere, Szalay Balázs arról beszélt, hogy külföldön is egyre népszerűbb a magyarországi World Tour-verseny, ugyanis egyre több országból neveznek a versenyzők. Hozzátette, céljuk, hogy jövőre "egy csillagot ugorjanak felfelé", és már két csillagos tornának lehessenek a házigazdái.

Magyar részről a férfiak között az ob-n ezüstérmes Hajós Artúr és Benkő Balázs, a bronzérmes Oláh Botond és Stréli Bence, illetve Rozgonyi Bálint és Soós Izsák indul.

A női versenyben a vasárnap bajnoki címét megvédő Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra, az ezüstérmes Háfra Dominika és Szabó Dorottya, Lutter Liza és Szombathelyi Kitti, valamint az idei U18-as Európa-bajnokságon nyolcadik Vasvári Zsófi és Vecsey Fanni is a főtáblán szerepel. A csütörtöki selejtezőben indul Győri Panna és Kovács Eszter, valamint Czene Adrienn és Dénesi Brigitta.

A tízezer dolláros összdíjazású versenyen 22 országból - főként Európából - neveztek, de érkeznek versenyzők Japánból, Új-Zélandról és Ausztráliából is. Csütörtökön a selejtezőket, pénteken a csoportmeccseket rendezik, szombaton már az egyenes kieséses szakasz küzdelmei következnek, míg mindkét nemnél vasárnap kerül sor az elődöntőkre és a döntőkre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!