Kína legyőzésével kezdte felkészülési tornáját a női jégkorong-válogatott

Sport, 2019.11.06

Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a 18:10 órakor kiadott, Kína legyőzésével kezdte felkészülési tornáját a női jégkorong-válogatott című anyagunkban a végeredményt 5-0-ra módosítjuk, mivel a szlovák szövetség honlapján később feltüntették Dabasi utolsó másodpercben ütött találatát.


Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon!

PONTOSÍTOTT VÁLTOZAT - Kína legyőzésével kezdte felkészülési tornáját a női jégkorong-válogatott

Budapest/Nagymihály, 2019. november 6., szerda (MTI) - A kínai válogatott felett aratott 5-0-s sikerrel rajtolt a szlovákiai Nagymihályban zajló felkészülési tornán az A csoportos világbajnokság előtt álló magyar női jégkorong-válogatott.

Pat Cortina szövetségi kapitány együttese pénteken 19 órától a vb-rivális dánok ellen lép jégre, majd szombaton helyosztóval zárja a viadalt.

Decemberben Szocsiba utazik a csapat, az ottani Hat Nemzet Tornán a magyar mellett még a házigazda orosz, a cseh, a dán, a norvég és a francia válogatott indul. Február elején Norvégiában az északiak mellett a szlovák és a francia együttessel mérkőznek meg a magyarok, akiknek márciusban már a közvetlen vb-felkészülésük zajlik.

A kanadai rendezésű világbajnokságon a magyar válogatott - amely története során először szerepelhet a legmagasabb osztályban - március 31-én a csehek ellen kezdi meg szereplését a B csoportban, amelynek találkozóit Truróban rendezik. A folytatásban Dánia, Japán és Németország lesz a csapat ellenfele. A vb-n a B csoport utolsó két helyezettje esik ki a második vonalba, az első három pedig a nyolcaddöntőben folytatja szereplését az A csoportba sorolt öt válogatotthoz hasonlóan.


Eredmény (a szlovák szövetség honlapja szerint):
Magyarország-Kína 5-0 (2-0, 1-0, 2-0)
------------------------------------
gól: Jókai-Szilágyi Zs. (2.), Huszák (3.), Kreisz (40.), Dabasi (52., 60.)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!