Kindl Gábor lett a Magyar Triatlon Szövetség elnöke

Sport, 2021.05.26

Kindl Gábort választotta elnökének a Magyar Triatlon Szövetség a szerdán tartott éves közgyűlésén.

A szervezet tájékoztatása szerint a jelenlévő, szavazásra jogosult tagszervezetek egyhangú döntést hoztak.

A szövetség kitért arra, hogy Kindl Gábor a triatlon magyarországi születése óta részese a sportágnak. Előbb versenyzőként, majd tagszervezeti munkatársként vett részt a mindennapokban. Kiemelték: vállalatvezetői és pénzügyi területen szerzett tapasztalatai várhatóan a sportág hasznára lesznek a jövőben.

Az új elnök megbízatása az olimpiai ciklusra, 2024-ig szól.

Kindl Gábor több mint 35 éve versenyzőként került kapcsolatba a triatlonnal, amelyben több távon is magyar bajnok lett, 1989-ben pedig részt vett a sportág első világbajnokságán, a franciaországi Avignon-ban. Az 51 éves elnök az MTI-nek kiemelte: okleveles közgazdászként a számvitel és a triatlon egyaránt nagy szerelme.

"Elnökként szeretném megtalálni a triatlon méltó helyét Magyarországon, illetve a sportág magyar képviselőinek a helyét Európában és a világban" - mondta. Hozzátette: mindenekelőtt a hazai versenyek szervezőit, edzőket és versenyzőket készül meginterjúvolni, hogy szövetségként miben lehet a segítségükre.

Kiemelte: ésszerűen sok színvonalas versenyt szeretne Magyarországon rendezni, ahol külföldi példákhoz hasonlóan megfelelő szolgáltatást kapnának a résztvevők. Nagy nemzetközi brand - Ironman vagy Challenge-sorozat - megnyerését sem tartja kizártnak, ami turisztikai szempontból is jelentős vállalkozás lehetne.

"Sok olyan hazai verseny van már most, ahol bőven megütik a nemzetközi színvonalat akár, de látni kell közben, hogy lehetne még annál is több, jobb egy viadal. Ezzel kapcsolatosan javaslatokat várok a szervezőktől, de az első három opció között nem szerepelhet az, hogy több pénzre van szükségük. Az maximum a negyedik helyen jöhet" - nyilatkozta.

Kindl Gábor szeretné növelni a hazai versenyzői létszámot is, majd elmondta: a triatlon a XXI. század sportja, és minden tekintetben megfelel a kihívásainak.

"Egy triatlonverseny nem csupán sportrendezvény, hanem esemény, családi program, a korosztályok találkozása" - hangsúlyozta.

Az elnöki poszt egy hónapja üresedett meg, miután a február 8-án megválasztott Szabó Zsolt - hivatalos teendőire hivatkozva - lemondott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!