Kiss Éva átgondolja, hogy valóban visszavonul-e az idén

Sport, 2020.04.08

A kialakult helyzet és a tokiói olimpia elhalasztása miatt még átgondolja, hogy valóban befejezi-e sportolói pályafutását ebben az évben Kiss Éva, a női Bajnokok Ligájában és a magyar bajnokságban is címvédő Győri Audi ETO kézilabdacsapatának kapusa.

A 103-szoros válogatott játékos az M4 Sportnak elmondta, az év elején úgy érezte, eljött az ideje a visszavonulásnak, de ötkarikás szerepléssel akarta lezárni a karrierjét.

"Ez most változott, egy évvel halasztottak, ez pedig nyilvánvalóan elgondolkodtató, mert minden sportolónak az az álma, hogy szerepeljen az olimpián" - nyilatkozott a 32 éves kapus, hozzátéve, hogy jelenleg még nem tudja, milyen végső döntést hoz majd, de bármi is lesz ez, a győri klub biztosan támogatni fogja ebben.

A koronavírus-járvány miatt félbeszakadt szezont Kiss úgy értékelte, hogy bár voltak kisebb hullámvölgyei a győri együttesnek, végeredményben hozta azt, "amit hozni kellett", a csapat folyamatosan alakult, az új játékosok beépültek, és összeállt a játék. A Győr a BL-ben bejutott a negyeddöntőbe, az NB I-ben pedig listavezető.

"Tőlünk mindenki azt várja, hogy mindig nyerjünk, de néha a vereségek jól jönnek abból a szempontból, hogy ezek után megerősödünk és összeszedjük magunkat" - jelentette ki az Európa-bajnoki bronzérmes, háromszoros BL-győztes kézilabdázó.

Elmondta, igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy otthoni körülmények között formában tartsák magukat, ugyanakkor a labdás edzések hiányoznak a játékosoknak.

"Minden napra megkapom az edzéstervet, ezt végrehajtom, most ugyanis nem mérkőzésről mérkőzésre, hanem napról napra tudok csak készülni, így próbálom kihozni a legjobbat a helyzetből" - fogalmazott Kiss Éva.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!