Kl-selejtező - A Fehérvár a továbbjutás küszöbén, a Kisvárda a kiesés szélén - ELŐZETES

Sport, 2022.08.10

A MOL Fehérvár FC kényelmes, a Kisvárda viszont kilátástalannak tűnő helyzetből várja a csütörtöki visszavágót a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójában.

A Fehérvár egy hete hazai pályán aratott kiütéses, 5-0-s győzelmet a moldovai Petrocub Hincesti felett, így az idegenbeli visszavágó formalitásnak ígérkezik. Ugyanakkor a székesfehérvári együttesnél úgy vélik, nem szabad félvállról venni a találkozót.

Hangya Szilveszter, a csapat szélsője az M1 aktuális csatornának nyilatkozva kiemelte, elsődleges, hogy ne becsüljék le az ellenfelet, és ne azzal foglalkozzanak, hogy 5-0-ra nyertek otthon.

"Ugyanazzal az elánnal kell játszanunk, amellyel az első meccsen, és minél hamarabb be kell biztosítanunk a továbbjutást" - szögezte le, hozzátéve, hogy a Budapest Honvéd elleni, hétvégi bajnoki 4-0-s győzelem után nem sok idejük volt, de teljesen felkészültek. - "Mindenki várja a mérkőzést, mindenki szeretne egy jó eredményt elérni idegenben is."

A következő fordulóban a 1. FC Köln lenne az ellenfél. Hangya ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hazudna, ha azt mondaná, hogy ez nem jár már ott a fejekben. Szerinte mindenki óriási lehetőségnek tekintené, ha a Köln ellen megmutathatnák magunkat, le tudnák mérni, hogy nemzetközi szinten, a komoly elithez képest hol tart a csapat.

A Kisvárda helyzete éppen az ellenkezője a fehérváriakénak. Az OTP Bank Liga legutóbbi ezüstérmese gól nélküli félidőt követően 3-0-ra kikapott a norvég Molde vendégeként, így nagy bravúrra lenne szüksége a fordításhoz.

A Szabolcs megyei együttes a hétvégén megmutatta, hogy nem törte meg a norvégiai vereség, vasárnap simán, 4-2-re legyőzte a Mezőkövesdet, úgy, hogy az Kl-visszavágóra gondolva hat helyen is változtatott Török László vezetőedző a kezdőjén és több újoncot is avatott a bajnoki mérkőzésen.

A Fehérvár közép-európai idő szerint 19 órakor kezd Moldovában, míg a Kisvárda mérkőzése 21-kor. Mindkét mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Konferencia-liga, selejtező, 3. forduló, visszavágó:
Petrocub Hincesti (moldovai)-MOL Fehérvár FC 19.00
Kisvárda Master Good-Molde (norvég) 21.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!