Kl-selejtező - Kettős győzelemmel jutott tovább a Kisvárda

Sport, 2022.07.28

A Kisvárda Master Good hazai pályán is 1-0-ra nyert a kazah Kairat Almati ellen, így kettős győzelemmel jutott tovább a Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából.

Konferencia-liga - Kisvárda Master Good-Kajrat Almati A csütörtöki visszavágón a nemzetközi porondon debütáló magyar csapat bosnyák légiósa, Jasmin Mesanovic szerezte a győztes gólt a 39. percben.

Az OTP Bank Liga idei ezüstérmesére valószínűleg a Molde vár a következő körben, mivel a norvég együttes a múlt heti első mérkőzésen 4-1-re felülmúlta a svéd Elfsborgot.


Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Kisvárda Master Good-Kairat Almati (kazah) 1-0 (1-0)
----------------------------------------------------
Kisvárda, v.: Hriszovalantisz Teuli (ciprusi)

gólszerző: Mesanovic (39.)

sárga lap: Ötvös (12.), Makowski (56.), illetve Szadibekov (89.)

Továbbjutott: a Kisvárda Master Good kettős győzelemmel, 2-0-s összesítéssel.


Kisvárda Master Good:

---------------------
Odincov - Hej, Kravcsenko, Kovacic, Leoni - Karabeljov, Ötvös (Lucas, 87.) - Asani (Camaj, 72.), Makowski (Melnyik, 58.), Navratil (Czérna, 72.)- Mesanovic (Ilievski, 72.)


Kairat Almati:

--------------
Usztyimenko - Szadibekov, Vaszin, Bagnack (Kaszabulat, 75.) - Asztanov, Kracskovszkij, Ulsin (Uszenov, 27.; Svirev, 61.), Kejler - Joao Paulo, Susenacsev, Aljkulov (Tkacsenko, 75.)


Kifejezetten jól kezdett első hazai nemzetközi kupamérkőzésén a Kisvárda, számos veszélyes akciót vezetett, de az utolsó passzokba és lövésekbe rendre hiba csúszott vagy a védők mentettek az utolsó pillanatban, így nem tudta növelni idegenben szerzett egygólos előnyét. A kazah rivális először szűk húsz perc után veszélyeztetett, de Odincov lábbal hárított. Alapvetően ahogy Almatiban, úgy Kisvárdán is a magyar bajnokság ezüstérmesének akarata érvényesült, fölényét pedig még a szünet előtt sikerült gólra váltania, így a párharcot tekintve immár a biztonságot jelentő kétgólos előnnyel vonulhatott az öltözőbe.

A folytatásban a Kisvárda átengedte a kezdeményezést, a hátrányban lévő Kairat Almati pedig támadott is, volt néhány helyzete, de nem sikerült betalálnia. A szabolcsi együttes negyedóra elteltével rendezte sorait, így kiegyenlítetté vált a játék, sőt, inkább ismét a hazai csapat futballozott veszélyesebben. Ennek köszönhetően a Kisvárda esélyt sem adott riválisának a párharc kiegyenlítésére, egyúttal teljesen megérdemelten jutott tovább kettős győzelemmel története első európai kupapárharcából.
(MTI)

Galériánk

Konferencia-liga - Kisvárda Master Good-Kajrat Almati Konferencia-liga - Kisvárda Master Good-Kajrat Almati Konferencia-liga - Kisvárda Master Good-Kajrat Almati Konferencia-liga - Kisvárda Master Good-Kajrat Almati Konferencia-liga - Kisvárda Master Good-Kajrat Almati Konferencia-liga - Kisvárda Master Good-Kajrat Almati Konferencia-liga - Kisvárda Master Good-Kajrat Almati
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!