Komárom-Esztergom megyei sportegyesületek vehettek át a támogatást

Sport, 2021.02.12

Négy Komárom-Esztergom megyei sportegyesület kapott a kormánytól összesen közel 216 millió forint támogatást a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak enyhítésére - mondta el a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) elnöke pénteki sajtótájékoztatóján, Tatabányán.

Deutsch Tamás a bejelentést követően szerződést írt alá a 150 millió forintos támogatást kapott Tatabányai Sport Club ügyvezető-elnökével, Sámuel Botonddal. A programban 35 millió forinthoz jutott a Tatai Atlétikai Club, míg a Tatabányai Vízmű SE 25 millió, az Ippon Judo Tatabánya Sportegyesület 5,9 millió forint támogatást kapott.

A SOSZ elnöke elmondta, a Covid-19 okozta világjárvány negatív hatásainak enyhítése érdekében 45 kiemelt vidéki sportegyesület jut összesen több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatáshoz, mely szerződéskötés után február végéig megérkezik az egyesületek számlájára.

Deutsch Tamás kiemelte, az egyesületek a szakmai munkát segítő kiadásaikra - eszközbeszerzésre, munkabérre, sportegészségügyi kiadásokra, versenyeztetésre, edzőtáborokra, valamint létesítménybérlésre - használhatják fel a rendkívüli támogatást 2020. március 11. és 2021. június 30. között.

Az elnök hozzátette, két és fél hónap alatt 250-300 egyesület helyzetét mérték fel, mielőtt javaslatot tettek a költségvetési források elosztására. Figyelembe vették többek között az egyesületek létszámát, az utánpótlás nagyságát, valamint a tokiói olimpián és paralimpián éremesélyes, kvótás, vagy kvótára jó eséllyel pályázó sportolók foglalkoztatását.

Bencsik János (Fidesz), a Tatai-medence országgyűlési képviselője elmondta, a most támogatásban részesített tatabányai és tatai sportegyesületekben 2500 igazolt tag sportol, köztük 2000 fiatal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!