Konferencia-liga - Kettős győzelemmel továbbjutott az Újpest

Sport, 2021.07.29

Az Újpest 3-1-re nyert a liechtensteini FC Vaduz vendégeként a csütörtöki visszavágón a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének a második fordulójában, így kettős győzelemmel jutott be a harmadik fordulóba.

Az Újpest a következő körben a svájci FC Basel és az albán Partizani összecsapásának továbbjutójával játszik.


Eredmény, selejtező, 2. forduló, visszavágó:
FC Vaduz (liechtensteini)-Újpest FC 1-3 (1-1)
----------------------------------------------
Sportpark Eschen-Mauren, v.: Ciochirca (osztrák)

gólszerzők: Dobras (7.), illetve Tallo (29., tizenegyesből), Beridze (47.), Onovo (85.)

sárga lap: Obexer (28.), illetve Diaby (81.)

Továbbjutott: az Újpest, kettős győzelemmel, 5-2-es összesítéssel.


FC Vaduz:

---------
Büchel - Schmied, Schmid, Simani - Ulrich, Dobras (Ibrisimovic, 76., Saglam, 83.), Gajic, Di Giusto (Lüchinger, 65.), Obexer (Hug, 65.) - Cicek - Sutter (Djokic, 65.)


Újpest FC:

----------
Pajovic - Kasztrati, Kutrumpisz, Diaby - Pauljevic (Simon K., 71.), Onovo (Jevtoski, 90.), Mitrovic (Szakály, 89.), Antonov (Katona, 88.) - Stieber (Csongvai, 87.) - Tallo, Beridze


A MOL Magyar Kupa-győztes újpestiek kapujából kikerült az első meccs hajrájában nagyot hibázó Banai, a helyén Pajovic védett. A Vaduz az első perctől támadóan lépett fel, és hét perc után előnybe is került. A magyar együttes jó ideig nem találta a hazaiak játékának ellenszerét, támadásai esetlegesek voltak, de a játékrész derekán a Pauljevic felrúgásáért megítélt büntetőt Tallo magabiztosan értékesítette. A folytatásban enyhe mezőnyfölénybe került Michael Oeninnig csapata, de ezt nem tudta újabb gólra váltani.

A fordulás után Beridze szép kapáslövésével szinte azonnal megszerezte a vezetést az Újpest, ettől láthatóan megnyugodott a fővárosi együttes, amely Onovo nagyszerű távoli találatával a hajrában még növelni is tudta az előnyét. A magyar csapat a második félidőt végig uralva, összességében magabiztosan került egy lépéssel közelebb a főtáblához, amelyhez még két kört kellene sikerrel venni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!