Koronavírus/Női kosárlabda Euroliga - A TTT Riga sem utazik el Ljubljanába

Koronavírus, 2020.02.26

A Sopron Basket után a lett TTT Riga csapata sem hajlandó olasz ellenféllel szemben mérkőzést játszani Ljubljanában a női kosárlabda Euroligában a koronavírus-járvány miatt.

Az egészség sokkal fontosabb, mint a sport - ezzel a címmel jelent meg közlemény a lett klub honlapján, szerdán. A TTT Riga illetékesei kifejtik, hogy a járvány miatt az európai szövetség (FIBA Europe) a szlovén fővárost jelölte ki az olasz Reyer Venezia elleni, csütörtöki Euroliga-csoportmérkőzés helyszínéül.

"Figyelembe véve a körülményeket és a kockázati tényezőket, valamint a lett szakértők ajánlásait, klubunk igazgatósága úgy döntött, hogy törli a ljubljanai utazást, és felkéri az európai szövetséget, hogy halassza el a meccset, és további döntéseit a nemzetközi egészségügyi szervezetek ajánlásaival összhangban hozza meg" - írják.

Az olasz Veneto és Lombardia régiókban több mint háromszáz fertőzöttet és legalább 11 - a koronavírussal összefüggő - halálesetet regisztráltak. A lett egészségügyi minisztérium és a fertőző betegségek központjának szakértői azt tanácsolták, hogy mindenki kerülje az érintkezést azokkal, akik az említett régiókból érkeznek.

A TTT Riga igazgatósága a rendelkezésre álló információk áttekintése után arra a következtetésre jutott, hogy a meccs helyszínének megváltoztatása nem elegendő, hogy "megvédjék csapatunk játékosait és küldöttségünk tagjait a fertőzés kockázatától" - írják.

Mint kifejtik, lehetséges, hogy a lett egészségügyi hatóságok az érintett területektől visszatérő embereket karanténba helyezik, ami befolyásolhatná a kosárlabdacsapat további szereplését.

A rigai klub honlapja a Sopron csapatát említi példaként, amely nem utazott el az ugyancsak olasz Familia Schio elleni Euroliga-mérkőzésre, Ljubljanába.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!