Korosztályos 3x3-as kosártornák Szolnokon

Sport, 2021.07.29

Szerdától vasánapig Szolnok ad otthont a 3x3-as kosárlabdában az U23-as Nemzetek Ligájának, valamint az U17-es Európa-bajnoki selejtezőnek.

Az események csütörtöki sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) az elnöke kiemelte, hogy a Tisza-parti város ötödik alkalommal bonyolítja le a korosztályos tornákat.

"Készülünk már a folytatásra is, mivel a következő három évben szeretnénk megrendezni ezeket a versenyeket" - jelentette ki az MKOSZ vezetője. "A szakág rendkívül sikeresen mutatkozott be a tokiói olimpián, és Lettország aranyérme is jelzi, hogy nem csak a hagyományos kosárlabdanemzeteknek van keresnivalójuk" - tette hozzá.

Az U23-as korosztályban idén a Nemzetek Ligájában játszik hazai pályán magyar női és a férfi válogatott három fordulót, a Tiszai Hajósok terén szerdától péntekig 6-6 csapat vesz részt a küzdelmekben.

Szombaton és vasárnap az U17-es mezőny következik, ahol a szeptemberi, lisszaboni Európa-bajnokságra való kijutásért küzd meg 12 férfi és 12 női korosztályos válogatott - köztük a magyarok is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!