Kötöttfogású ob - Lőrincz Szilvássyt, Lévai Szabót verte

Sport, 2019.05.11

A papírformának megfelelően a 77 és a 87 kilogrammosok döntője hozta a legkiélezettebb csatákat a kötöttfogású birkózók budapesti országos bajnokságán, amelyen előbbi kategóriában Lévai Zoltán Szabó Lászlót, utóbbiban pedig Lőrincz Viktor Szilvássy Eriket verte meg egyaránt később szerzett ponttal.

Az ob-n szinte teljes volt mezőny, ám éppen a 77 kilóban volt egy nagy hiányzó, az olimpiai és kétszeres világbajnoki ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok Lőrincz Tamás ugyanis betegség miatt nem indult. Hiányában a fináléig az esélyeknek megfelelően alakult a verseny, a kétszeres U23-as Eb-győztes Lévai és a felnőtt vb- és Eb-harmadik Szabó László jutott döntőbe. Ott óriási harcot folytatott a két birkózó, akik 2-2-es döntetlennel zártak, ami Lévainak kedvezett később szerzett pontja miatt.

Két súlycsoporttal feljebb mindenki az újabb Lőrincz-Szilvássy csatát várta, s a döntőben létre is jött az álompárosítás, mely nagy küzdelmet, de kevés akciót hozott: 1-1-gyel zárták a hatperces csatát a felek, mely az Eb-győztes, kétszeres vb-harmadik Lőrincz győzelmét jelentette az idei Eb-bronzérmes, U23-as világbajnok Szilvássyval szemben.

A többi súlycsoportban - szinte minden esetben - az esélyesek nyertek, a válogatott legjobbjai közül a vb- és Eb-győztes Korpási Bálint (72 kg) és a világbajnok Kiss Balázs (97 kg) is bizonyította, hogy még mindig kategóriájuk legjobbjai.

A bajnokság legeredményesebb klubja a házigazda Budapest Honvéd volt négy arannyal.


Kötöttfogású ob, bajnokok (a magyar szövetség honlapja szerint):
55 kg: Gazdag Krisztián (Pécsi EAC)
60 kg: Török Tamás (Ceglédi VSE)
63 kg: Torba Erik (Budapesti Honvéd SE)
67 kg: Krasznai Máté (Pénzügyőr SE)
72 kg: Korpási Bálint (BVSC-Zugló)
77 kg: Lévai Zoltán (Budapesti Honvéd SE)
82 kg: Fulai Bence (Niké SE)
87 kg: Lőrincz Viktor (Budapesti Honvéd SE)
97 kg: Kiss Balázs (BVSC-Zugló)
130 kg: Lám Bálint (Budapesti Honvéd SE)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!