Időjárás
meteoblue
TV műsor

Kozák Luca jövőre az Eb-re koncentrál

Sport, 2021.12.03

Kozák Luca, a 100 és 60 méteres gátfutás országos csúcstartója elmondása szerint sokat tanult az idei versenyekből, és az eddigieknél is motiváltabban vág neki a következő szezonnak, jövőre pedig a müncheni szabadtéri Európa-bajnokságra koncentrál.

"Nagyon kettős érzések vannak bennem még az elmúlt évvel kapcsolatban, de szerintem ebből rengeteget tanulok, és még motiváltabb vagyok, és igenis meg akarom mutatni, hogy ott van a helyem a legjobbak között" - nyilatkozott a magyar csúcstartó az M4 Sport Sporthíradójában pénteken a tenerifei edzőtáborból bejelentkezve.

Kozák idén döntőt futott a fedett Eb-n 60 m gáton, a tokiói olimpián elődöntőbe jutott, de ott bukott és nem jutott fináléba. Elmondta, hogy a következő idény első negyedévében a márciusi fedett pályás világbajnokságot tartja szem előtt, amelyre Belgrádban kerül sor. A 25 éves sprinter jövőre szeretné megdönteni a 60 méteres gátfutás 7.97 másodperces országos rekordját, amelyet két éve állított fel Glasgowban.

A szabadtéren is országos csúcstartó gátfutó elsődleges célja az augusztusi Eb, amelyen a döntőbe jutást várja magától. Erre pedig véleménye szerint akkor lesz a legjobb esélye, ha 12.71 másodperces egyéni csúcsa körüli időt tud stabilan futni a jövő nyári versenyeken.

A pandémia miatt a 2022-es szezonban három világversenyre kerül sor az atlétikában, a márciusi belgrádi fedett vb után júliusban az egyesült államokbeli Oregon államban lesz a 2020-ról elhalasztott szabadtéri világbajnokság, majd augusztusban a szabadtéri Európa-bajnokságot Münchenben rendezik. Mivel két utóbbi nagyon közel van egymáshoz, Kozák még nem tudja, vállalja-e a eugene-i szereplést.

"Inkább az Európa-bajnokságra szeretnék koncentrálni. A vb-t majd meglátjuk, mennyire fog beleférni a versenynaptáramba, hiszen nagyon közel van az Eb-hez. Úgyhogy azt majd még meglátjuk, én szeretnék mind a kettőn elindulni, de tényleg mérlegelnünk kell majd, hogy belefér-e egyáltalán." - fogalmazott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!