Különleges futóversenyre kelnek Ingebrigtsenék Cheruiyotékkal

Sport, 2020.06.10

Az idei oslói Gyémánt Liga-verseny pótlásának szánt csütörtöki zárt kapus atlétikai viadal keretében egy egészen különleges megméretésre is sor kerül, az Ingebrigtsen-testvérek ugyanis 2000 méteres csapatversenyben csapnak össze az Elijah Manangoi fémjelezte kenyai ötössel, melynek tagjai Nairobiban futnak majd.

A különleges, kontinenseken átívelő versengésben a középtávfutás jelenlegi legmeghatározóbb atlétái csapnak össze egymással. A norvégok büszkeségének számító három Ingebrigtsen-testvér Európa legjobbja, a legfiatalabb Jakob 1500 és 5000 méteren is Európa-bajnoki címvédő, míg a tavalyi világbajnokságon előbbi távon negyedik, utóbbin pedig ötödik volt. A legidősebb fivér, Henrik 2012-ben, míg a középső, Filip a 2016-os Eb-n diadalmaskodott. Utóbbi egy évvel később vb-bronzot szerzett és a 1500-on ő tartja a norvég csúcsot.

A kenyai csapatban a tavalyi és a 2017-es 1500-as világbajnok, Timothy Cheruyiot és Elijah Manangoi is ott lesz, így az afrikai gárda tűnik esélyesebbnek, ám nem számítana nagy meglepetésnek a norvég siker.

A csapatokban öt-öt futó szerepel, akik közül a legjobb három összesített eredménye alapján hirdetnek győztest. Az együttesek egy időben futnak majd csütörtök este, a norvégok az oslói Bislett Stadionban, Cheruyioték pedig Nairobiban.

A különleges számot Steve Cram közvetíti majd, aki 1985 óta tartja a 2000 méter Európa-rekordját 4:51.39 perccel, s amit Ingebrigtsenék szeretnének megdönteni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!