Kyokushin Eb - Huszonhat érem maradt itthon

Sport, 2018.11.25

Huszonhat érmet tartottak itthon az egyik legkeményebb karatestílus, a kyokushin legjobb magyar művelői a budapesti ifjúsági és felnőtt Európa-bajnokságon, amelyen a teljes erejű ütéseket és rúgásokat megengedő full contact szabályai szerint küzdöttek, illetve formagyakorlatban versenyeztek a hétvégén.

A honi szövetség vasárnapi összegzése szerint a 25 ország képviselőit - csaknem fél ezer harcművészt - felvonultató Eb-n a felnőtt korosztály magyarjai számára nem sok babér termett a Vasas Jégcentrumban, a 21 éven felettieknél egyiküknek sem sikerült dobogóra állnia, az utánpótlás legkiválóbbjai viszont remekeltek: U16-ban és U21-ben összesen 26 medált gyűjtöttek, hét arany, nyolc ezüst és tizenegy bronz megoszlásban.

Az egyformán küzdelmi kategóriában született Eb-címeket a 15-16 éveseknél Sólyom Anna (60 kg), Makk Sára (plusz 65 kg), Jerkó Dominik (50 kg), Gál Barnabás (55 kg) és Szalai Sámuel (60 kg), a 18-21 esztendőseknél pedig Mező Lili (60 kg) és Tóth Csenge (plusz 65 kg) szerezték.

Az éremtáblázaton Magyarország az U16-osoknál az élen végzett (5, 4, 7), míg az U21-eseknél a harmadik helyhez volt elegendő a 2, 4, 4-es medálmérleg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!