La Liga - A Barcelona Neymart és Martínezt is akarja

Sport, 2020.04.02

A spanyol bajnoki címvédő FC Barcelona klubvezetése még a következő futballbajnoki szezon előtt meg akarja szerezni mind a brazil Neymart, mind az argentin Lautaro Martínezt - írta csütörtökön a Mundo Deportivo.

A spanyol sportlap szerint a katalán elitalakulat támadósorát akarják jelentősen megerősíteni a PSG brazil ászának és az Internazionale argentin válogatott csatárának szerződtetésével. Az újság a klubelnök Josep Maria Bartomeu hét eleji nyilatkozatát idézi, amely szerint a Barca "hatalmas átigazolásokat" akar nyélbe ütni, "függetlenül a koronavírus terjedésével előállt helyzettől".

A 28 éves Neymar már többször értésre adta, hogy Párizsból örömmel térne vissza Barcelonába korábbi csapatához, és a 22 esztendős Martíneznek is vonzerőt jelent, hogy a spanyol gárdában együtt játszhatna honfitársával a hatszoros aranylabdás Lionel Messivel.

Az igen jelentős pénzmozgással együttjáró transzfer nyélbe ütésénél megoldandó feladatot jelent az a La Ligában élő szabály, amely szerint az Európai Unión kívüli országokból legfeljebb három légióst szerepeltethet bármelyik élvonalbeli spanyol csapat, márpedig a Barcánál elérték a "plafont".

A Mundo Deportivo szerint ezen úgy segíthetnek, hogy Martínezt a 33 éves uruguayi Luis Suárez helyére hozzák, a támadó középpályások közül pedig a brazil Arthur Melo maradna, s a chilei Arturo Vidal távozna.

Messi - mivel az argentin mellett spanyol állampolgársága is van - európai játékosnak számít.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!