Labdarúgás - Oroszországban nőtt, Ukrajnában csökkent a listavezető előnye

Sport, 2020.03.15

Az orosz labdarúgó-bajnokságban nőtt, az ukrán élvonalban csökkent a listavezető csapat előnye a hétvégi fordulóban.

Az európai szövetség (UEFA) 55 tagországa közül hét egyelőre nem szünetelteti hazája bajnokságát a koronavírus-járvány miatt: a magyar, az orosz, az ukrán, a török, a szerb és a kazah élvonalban hétvégén is rendeztek mérkőzéseket, Fehéroroszországban pedig csütörtökön rajtol az új idény.

Az orosz bajnokság 22. fordulójában az éllovas szentpétervári Zenit 7-1-re legyőzte az FK Uralt, míg az FK Krasznodar 2-0-ra kikapott Szocsiban, így lecsúszott a második helyről, ahová a Lokomotiv Moszkva került. A Zenit előnye kilenc pont a fővárosiakkal szemben.

Az ukrán liga felsőházi rájátszásában, a 23. körben az éllovas Sahtar Donyeck 1-0-ra kikapott a második helyezett Zorja Luhanszk otthonában, de a két csapat között még mindig 13 pont a különbség a tabellán.

A török élvonal 26. fordulójában szombaton az első helyezett Trabzonspor 1-1-es döntetlent játszott a második Basaksehirrel, mindkét csapatnak 53 pontja van. A vasárnapi rangadón a Galatasaray gól nélküli döntetlent játszott a Besiktassal.

A szerb bajnokság 26. körében az éllovas Crvena zvezda a Napredak Krusevac 3-0-s legyőzésével ünnepelte alapítása 75. évfordulóját, de a tervezett telt ház - 56 ezer néző - helyett a kormány döntése értelmében zárt kapuk mögött kellett játszania. A Crvena zvezda előnye továbbra is 11 pont a második Partizan Beograd előtt.

Európán kívül is számos országban szünetel a bajnokság, Brazíliában viszont továbbra is játszaniuk kell a csapatoknak. Az egyik legeredményesebb dél-amerikai klub, a Gremio játékosai vasárnap úgy tiltakoztak ez ellen, hogy szájmaszkban vonultak a pályára a Sao Luiz elleni zárt kapus meccset megelőzően. Korábban Jorge Jesus, a Flamengo vezetőedzője is a bajnokságok felfüggesztését kérte.

Argentínában a River Plate szombaton nem volt hajlandó kiállni az Atletico Tucuman ellen, és ezt úgy nyomatékosította, hogy bezárta stadionját a vendégcsapat, a játékvezetők és egyéb hivatalos személyek előtt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!