Labdarúgó NB I - A Budapest Honvéd otthonában is nyert a Ferencváros

Sport, 2022.11.13

A címvédő és éllovas Ferencváros 2-0-ra nyert a Budapest Honvéd vendégeként vasárnap a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában.



OTP Bank Liga, 16. forduló:
Budapest Honvéd FC-Ferencvárosi TC 0-2 (0-0)
--------------------------------------------
Bozsik Aréna, 4938 néző, v.: Farkas Á.

gólszerzők: A. Traore (52.), Auzqui (94.)

sárga lap: Doka (33.), illetve Marquinhos (45.), Auzqui (66.), Besic (92.)



Budapest Honvéd:

----------------
Szappanos - Doka (Keresztes, 33.), Prenga, Cirkovic, Capan, Zsótér - Jónsson, Bocskay (Mitrovic, 64.), Gomis, Domingues (Kerezsi, 64.) - Lukic (Kocsis D., 64.)


Ferencváros:

------------
Dibusz - Wingo, Botka, Kovacevic, Pászka - Besic, Gojak (Sigér, 73.) - A. Traore, Zachariassen (Hariasvili, 93.), Marquinhos (Auzqui, 60.) - Nguen


Az első félidő meddő ferencvárosi mezőnyfölényt hozott, amelyben a szervezett kispesti védelemmel szemben nem tudott veszélyeztetni a vendégcsapat, erejéből még kaput eltaláló lövésre sem futotta. Adama Traore a 13. percben ugyan a Honvéd kapujába fejelt, de mivel lesről tette, videózást követően nem változott az állás. A hazaiak nem nyíltak ki, ritkán vezettek akciót, az ellenfél gyorsan megszűrte a támadásait, Dibusznak egyszer akadt védeni valója.

A második félidőt határozottabb játékkal kezdte a Ferencváros, ennek eredményeként Marquinhos talált be, de ezúttal is les előzte meg a vendégek gólját, viszont Traore az 52. percben szöglet utáni fejesből már érvényes gólt szerzett. A hátrányba került Honvéd játéka bátrabbá és nyíltabbá vált, a félidő derekán sorra adódtak a lehetőségek a hazaiak előtt. A vendégek viszont területhez jutottak, és veszélyes kontrákat vezettek, Nguen kétszer hibázott a befejezésnél, majd harmadszor már a kispesti kapuba juttatta a labdát, amely viszont a kezét is érintette, így nem tudta eldönteni a meccset. Ami neki nem jött össze, az sikerült Auzquinek, aki a 94. percben kétgólosra növelte a különbséget.

A piros-feketék sorozatban a kilencedik alkalommal kaptak ki a zöld-fehérektől. A kispestiek a szezon hazai fellépésein egy győzelem és négy döntetlen mellett harmadszor szenvedtek vereséget.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!