Labdarúgó NB I - A Debrecen pontot szerzett Újpesten

Sport, 2019.04.27

Az Újpest 1-1-es döntetlent játszott a vendég Debrecennel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában szombaton.



OTP Bank Liga, 30. forduló:
Újpest FC-Debrecen 1-1 (1-0)
----------------------------
Szusza Ferenc Stadion, 3557 néző, v.: Berke

gólszerzők: Litauszki (41.), illetve Tőzsér (78.)

sárga lap: Onovo (32.), Traoré (84.), illetve Csősz (32.), Bényei (40.)


Újpest:

-------
Pajovic - Pauljevic, Ristevski, Litauszki, Burekovic - Onovo, Kovács L. (A. Diallo, 76.) - Zsótér (Simon K. 69.), Rácz, Beridze (Solomon, 87.) - Traoré


Debrecen:

---------
Nagy S. - Bényei, Pávkovics, Szatmári, Ferenczi - Tőzsér - Csősz (Varga K., 51.), Bódi (Kinyik, 78.), Haris, Szécsi - Takács T. (Zsóri, 56.)


Rendkívül passzív játékkal kezdett a Debrecen, amely ezzel magára húzta a házigazdát. Az Újpest azonban hiába kezdeményezett, veszélyes helyzeteket nem tudott kialakítani a szórványos kontráiban bízó vendégcsapattal szemben. Idővel felvette a meccs ritmusát a Debrecen, de a 41. percben megérdemelten szerzett vezetést a céltudatosabb Újpest: egy szabadrúgásnál Litauszki előzte meg Harist, és lőtt hét méterről a vendégek kapujába.

A félidőben köszöntötték az 1969-ben - az UEFA Kupa, valamint az Európa-liga elődjének tekinthető - Vásárvárosok Kupájában döntős Újpest legendás játékosait, akiket 50 évvel ezelőtt a fináléban az angol Newcastle United kettős győzelemmel és 6-2-es gólkülönbséggel múlt felül.

Teljesen más felfogásban kezdte a második félidőt a Debrecen, ennek eredményeként élvezetes és gyors játék alakult ki, a kapuk felváltva forogtak veszélyben. Mindkét oldalon bravúros védésekre volt szükség a kapusoktól, illetve nagy helyzetekben hibáztak a befejező emberek. A 78. percben egy ellentámadás végén Tőzsér már nem rontott: egyenlített a vendégcsapat. A hajrában a hazaiak iparkodtak jobban, de a fegyelmezett vendégek megőrizték a döntetlent.

Az újpestiek immár sorozatban 15 hazai mérkőzésükön nem kaptak ki: nyolc győzelem mellett hetedszer játszottak döntetlent. A szezonban a DVSC először talált az újpesti kapuba, és a hazai 0-0 után másodszor szerzett pontot ellene.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!