Labdarúgó NB I - A DVTK edzője kiegyensúlyozott és kiélezett szezonra számít

Sport, 2020.08.14

Feczkó Tamás, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Diósgyőri VTK vezetőedzője "kiegyensúlyozott és kiélezett" küzdelmet vár a 2020/21-es szezonban, amelyben szerinte ismét az utolsó fordulóban dől majd el a legfontosabb kérdések többsége.

A szakember a pénteki sajtótájékoztatón kiemelte: tartalmasan töltötték a közel öthetes felkészülési időszakot, amelyben az ideális kezdőcsapatot kellett megtalálni, mert az új igazolásaiknak más erényei vannak, mint elődeiknek. Hozzátette: az újak és a régiek között ki kellett alakítani a megfelelő taktikai kommunikációt, valamint új játékrendszer begyakorlására is sok időt fordítottak. Kiemelte: vasárnap nemcsak egy szimpla mérkőzés vár rájuk a bajnoki rajton, hanem a Mezőkövesd elleni borsodi rangadó.

"Idén is két külön bajnokságot várok az NB I-en belül, ahol a Fehérvár és az FTC a bajnoki címért küzd, a többiek pedig a 3.-12. helyen osztoznak. Nüanszok döntenek majd a végső sorrendről, ezért minden győzelemnek hatalmas értéke lesz, mert nagyon kiegyensúlyozott és kiélezett küzdelem után ismét az utolsó fordulóban dőlnek el a legfontosabb kérdések" - idézte őt a klub honlapja. Hozzátette: hazai pályán, az első mérkőzésen a jó kezdés érdekében csak a győzelemben gondolkodnak.

"A szurkolóink mögöttünk állnak, mert a csapat teljesítményével és a lelátóról érkező nyomással azt szeretnénk elérni, hogy a Diósgyőrbe érkező ellenfeleknek megremegjen a lába. Együtt tudunk sikeresek lenni, mert ahogy a DVTK indulójában is elhangzik: +Együtt vagyunk, győzni fogunk!+" - mondta a szakember.

A csapatkapitány Dejan Karan kiemelte: az előző idény második felében nem sok sikerélményben volt része, mert a koronavírus-járvány miatt leállt a pontvadászat, őt pedig sérülés miatt megműtötték. Most viszont már ismét egészséges, bár még mindig nem érzi magát százszázalékos állapotban. A vasárnap 16.55 órakor kezdődő találkozóról kifejtette: biztos, hogy mindkét csapat nagy lendülettel veti majd bele magát a küzdelembe.

"A borsodi rangadón mindent kiadunk magunkból a győzelem érdekében, de az is biztos, kemény mérkőzés vár ránk. Az újrainduló bajnokság első találkozóján legutóbb mi nyertünk, ezt szeretnénk megismételni, hogy eredményesen kezdjünk" - mondta Karan.

Szintén hazai pályán és vasárnap, csak 11 órától kezdi meg szereplését a DVTK női csapata, amely az MTK Hungária FC-t látja vendégül a Simple Női Ligában. Fórizs Sándor vezetőedző reményét fejezte ki, hogy az új szezon számukra jobb lesz, mint az elmúlt három pontvadászat.

"Tisztában vagyok vele, hogy az FTC és az MTK nagyon beerősített, de mi hiszünk magunkban és az elvégzett munkában. Szeretnénk bebizonyítani, hogy a bajnoki döntőben lesz a helyünk. Tudjuk, hogy még az út elején járunk, de nagyon szeretnénk Miskolc városának, a szurkolóknak és a klubvezetésnek örömet szerezni" - közölte a tréner.

Vachter Fanni, a legutóbb az FTC és az MTK mögött végzett DVTK csapatkapitánya hozzátette: mivel rossz szájízzel fejezték be a bajnokságot, a felkészülés alatt mindenkiben nagy volt a bizonyítási vágy.

"Fejben és fizikálisan is felkészültünk az új szezonra, és megpróbáljuk magunkból kihozni a maximumot annak érdekében, hogy előrébb végezzünk a bajnokságban" - nyilatkozta a játékos.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!