Labdarúgó NB I - A DVTK ellen zárta le rossz sorozatát a Mezőkövesd

Sport, 2020.11.29

A Mezőkövesd 2-1-re legyőzte vasárnap a vendég Diósgyőrt a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában.

A hazaiak sikerükkel lezárták hét kör óta tartó nyeretlenségi sorozatukat és elmozdultak a sereghajtó pozícióból, a kispadon pedig november 11-i kinevezése után megszerezte első győzelmét Pintér Attila korábbi szövetségi kapitány.


OTP Bank Liga, 12. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Diósgyőri VTK 2-1 (1-0)
-------------------------------------------
Mezőkövesd, zárt kapus, v.: Iványi

gólszerzők: Cseri (21., 11-esből), Szerderov (84.), illetve Drazic (91., 11-esből)

sárga lap: Pillár (24.), Széles (40.), Cseri (45+3.), Katanec (66.), illetve Karan (20.), Danilovic (25.), Hasani (86.)


Mezőkövesd Zsóry FC:

--------------------
Szappanos - Farkas D., Szeles, Pillár, Vadnai (Vajda, 55.) - Besirovic, Berecz, Katanec, Cseri (Martic, 81.) - Jurina (Vutov, 65.), Nagy D. (Szerderov, 55.)


Diósgyőri VTK:

--------------
Danilovic - Polgár, Hegedűs, Karan (Szűcs K., 33.) - Sesztakov (Pedro, 76.), Augusto, Iszlai (Ivanovski, 73.), Márkvárt, Memolla - Drazic, Hasani


Mindkét csapat kifejezetten lendületesen és gólra törő, támadó futballal kezdett. Helyzetek adódtak itt is, ott is a hószállingózás közepette, de igazán nagy bravúrt Szappanosnak kellett bemutatnia. A lehetőségek ellenére gól csak egy Jurinával szemben elkövetett szabálytalanság miatt megítélt büntetőből született. A játékrész második felében sem esett vissza az iram, de ekkor kevesebb veszélyes szituáció alakult ki a kapuk előtt, valamelyest a mezőkövesdi beadások okoztak nehéz pillanatokat a vendégvédelemnek.

A második félidőt a hátrányban lévő Diósgyőr kezdte jobban, a Mezőkövesd pedig inkább a szervezett védekezésre összpontosított. A miskolci csapatnak megvoltak a lehetőségei, de Szappanos több bravúrral megakadályozta az egyenlítést. A DVTK kihagyott helyzetei megbosszulták magukat a hajrában, amikor a csereként beállt Szerderov egy fejes góllal eldöntötte a három pont sorsát, ezt követően a piros-fehérek erejéből már csak a szépítésre futotta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!