Labdarúgó NB I - A DVTK-t is legyőzte a Budapest Honvéd

Sport, 2019.11.09

Tovább tart a Budapest Honvéd jó formája: a kispestiek a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában szombaton 1-0-ra legyőzték a vendég Diósgyőrt.

A fővárosi csapat már sorozatban nyolc tétmérkőzésen veretlen, a bajnokság legjobb formában lévő együttese a legutóbbi hat fordulóban egy döntetlent mellett öt győzelmet tud felmutatni.

A DVTK viszont a legrosszabb idegenbeli mutatóval álló gárda a mezőnyben: vendégként egy győzelemmel és öt vereséggel rendelkezik.


OTP Bank Liga, 12. forduló:
Budapest Honvéd FC-DVTK 1-0 (1-0)
----------------------------------
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2669 néző, v.: Pintér

gólszerző: Lanzafame (29.)

sárga lap: Nagy G. (92.), Lanzafame (95.), illetve Karan (41.), Brkovic (80.), Ivanovski (92.)

piros lap: Ivanovski (92.)


Budapest Honvéd:

--------------
Tujvel - Batik, Kamber, Lovric - Uzoma, Gazdag (Ben-Hatira, 87.), Vadócz (Kesztyűs, 74.), Nagy G., Aliji - Lanzafame, Moutari (Banó-Szabó, 80.)


DVTK:

-----
Danilovic - Polgár, Brkovic, Karan, Tamás M. - Márkvárt, Iszlai - Sesztakov (Bacsa, 71.), Rui Pedro (Szabó B., 66.), Prosser - Hasani (Ivanovszki, 57.)



Az esőtől felázott talajon gyors és küzdelmes játék alakult ki, melyben a Honvéd kerekedett felül: a hazaiak a befejezésekig, a vendégek viszont csak az ellenfél tizenhatosáig jutottak el. A kispestiek Lanzafame révén a 29. percben szereztek vezetést, az olasz támadó védelmi megingást követően helyezett a kapuba.

A szünet után maradt a lüktető tempó, melyben a diósgyőriek egyre több kockázatot vállaltak fel az egyenlítés érdekében. A védelmük viszont így kinyílt, a kontrázó Honvédnak több lehetősége adódott, hogy a második góllal lezárja a találkozót, ez azonban elmaradt, így parázs lett a hajrá, amelyben újabb gól már nem született.

A ráadás perceiben három piros lapot is felmutatott a játékvezető, előbb a diósgyőriek egyik cserejátékosának, Ivanovskinak, aki szabálytalanságáért kapott sárga lapot követően tett sértő megjegyzést a játékvezetőre. Egy perc sem telt el, amikor Pintér Csaba játékvezető egyszerre küldte fel a lelátóra a találkozón végig sokszor reklamáló két edzőt, Giuseppe Sanninót, valamint Feczkó Tamást.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!