Labdarúgó NB I - A Fehérvár ellen aratta első idénybeli sikerét a Vasas

Sport, 2022.10.15

Az eddig nyeretlen Vasas 2-0-ra legyőzte a több mint húsz percen át emberhátrányban futballozó, vendég MOL Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

Az angyalföldi együttes ezzel a sikerrel elmozdult a sereghajtó pozícióból, míg a Fejér megyei alakulat sorozatban negyedik bajnoki meccsét nem tudta megnyerni.


OTP Bank Liga, 11. forduló:
Vasas SC-MOL Fehérvár FC 2-0 (1-0)
----------------------------------
Illovszky Rudolf Stadion, 2027 néző, v: Berke

gólszerzők: Novothny (35.), Ihrig-Farkas (82.)

kiállítva: Serafimov (70.)

sárga lap: Otigba (18.), Ódor (59.), Cipf (91.), illetve Serafimov (10., 70.), Nego (72.)


Vasas:

-----
Jova - Ódor, Otigba, Iyinbor, Silye - Hinora (Radó, 63.), Hidi (Hidi M. S., 86.), Berecz - Géresi (Ihrig-Farkas, 63.), Novothny (Cipf, 86.), Holender (Vida, 75.)


Fehérvár:

--------
Kovács D. - Bese (Bamgboye, 68.), Serafimov, Larsen, Hangya (Heister, 84.) - Makarenko (Bumba, 69.), Fiola - Nego, Houri, Dárdai (Szendrei, 85.) - Kodro


Az első félidőben többet birtokolta a labdát és többször is lőtt kapura a Fehérvár, amely ennek ellenére egygólos hátrányban vonult a szünetre. A hazaiak ugyanis egy gyors támadást Novothny Soma révén pontosan fejeztek be, és ezzel tettek egy lépést idénybeli első győzelmük felé.

Fordulás után a labdabirtoklást tekintve fölényben maradt a vendégcsapat, ez azonban csak addig tartott, amíg a 70. percben nem került emberhátrányba a Fehérvár. A vendégek innentől kezdve még nehezebb helyzetben voltak, sorsukat pedig megpecsételte a hajrá kezdetén szerzett újabb hazai gól.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!