Labdarúgó NB I - A Fehérvár hazai pályán kiütötte a Diósgyőrt

Sport, 2019.08.17

A MOL Fehérvár FC 5-1-re legyőzte az egy félidőt emberhátrányban játszó Diósgyőrt a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójában.



OTP Bank Liga, 3. forduló: MOL Fehérvár FC - Diósgyőri VTK 5-1 (1-1) ----------------------------------------- Székesfehérvár, 3586 néző, v.: Bogár

gólszerző: Elek Á. (13.), Futács (53.), Danilovic (73. - öngól), Hodzic (75., 85.), illetve Prosser (1.)

sárga lap: Huszti (55.), Futács (68.), illetve Brkovic (26., 43.), Tajti (55.), Szabó B. (56.), Tóth B. (72.)

piros lap: Brkovic (43.)



Fehérvár:

--------
Kovácsik - Nego, Juhász R., Fiola, Hangya - Elek Á., Huszti (Hadzic 74.) - Kovács I., Milanov (Hodzic 72.), Petrjak - Futács (Pátkai 76.)



DVTK:

----
Danilovic - Sestakov, Karan, Brkovic, Polgár - Márkvárt, Szabó B. (Tóth B. 60.) - Hasani, Tajti (Vági 74.), Zsolnai R. (Tamás M. 45.) - Prosser



A mérkőzés alaphangját megadta a gyors vendéggól, amely a 26. másodpercben esett: Prosser Dániel használta ki a hazai védelem hibáját. A folytatásban a fehérváriak támadtak, a vendégek pedig gyors kontratámadásokat vezettek, amelyek után Prosser újabb gólokat lőhetett volna. Nem tette, a Fehérvár pedig büntetett: az egykori diósgyőri, Elek Ákos egy beívelést követően térddel a felső lécre továbbított, majd a kipattanót ollózva behúzta a kapuba. Tovább rohamozott a hazai gárda, ám gólt a félidő végéig nem szerzett, ugyanakkor a Diósgyőr megfogyatkozott, miután Dusan Brkovic megkapta második sárga lapját.

Fordulást követően azonnal kihasználta az emberelőnyt a Vidi, és megszerezte a vezetést, érdekesség, hogy a másik ex-diósgyőri, Futács Márkó volt eredményes. Gól- és emberhátrányban sem állt be védekezni a vendégcsapat, s bátran lendült támadásba a megszerzett labdákkal. A Fehérvár negyedórával a vége előtt lezárta a nyitott kérdéseket, mert Danilovic öngóljával, illetve Armin Hodzic találatával háromgólosra növelte előnyét. A meccs végén Hodzic szerzett újabb gólt, s ezzel beállította az 5-1-es végeredményt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!