Labdarúgó NB I - A Ferencváros legyőzte a Haladást

Sport, 2019.03.16

A listavezető Ferencváros 2-0-ra nyert a sereghajtó Haladás ellen a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 25. fordulójában.

A Haladás két győztes bajnoki után kapott ki, míg a Ferencváros javított a Vidi FC-től szerdán elszenvedett hazai kupavereség után.


OTP Bank Liga, 25. forduló:
Ferencváros-Szombathelyi Haladás 2-0 (0-0)
-------------------------------------------
Groupama Aréna, 7 865 néző, v.: Karakó

gólszerzők: Lovrencsics (70.), Sigér (78.)

sárga lap: Leandro (56.), illetve Tamás (51.), Király (72. és 72.)

kiállítva: Király (72.)


Ferencváros:

------------
Dibusz - Lovrencsics G., Blazic, Botka, Heister (Leandro, 54.) - Haratin, Sigér - Varga R., Lanzafame (Szignyevics, 83.), Gorriarán - Barbosa (Tokmac, 70.)


Haladás:

-------
Király - Schimmer, Saláta (Kolcak, 66.), Tamás, Németh Milán - Dausvili - Ivanov, Holdampf (Mászáros, 84.), Rui Pedro, Ofosu (Rózsa, 73.) - Bamgboye


Az első negyedórában a Ferencváros lépett fel támadóbban, de gólhelyzetet nem tudott kialakítani. A 25. percben Bamgboye hagyta ki a mérkőzés első nagy lehetőségét, majd két percre rá Varga Roland bal alsó sarokba tartó büntetőjét védte ki Király Gábor. Az első félidő ráadásában Lanzafame ugyan gólt szerzett, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

A fordulás után a Ferencváros egyre nagyobb mezőnyfölényben játszott, de hol Király akadályozta meg a hazai gólszerzést, hol a befejezésbe csúszott hiba.

A 70. percben Lovrencsics Gergő 20 méteres, megpattanó lövése végül utat talált a szombathelyiek hálójába, a gól után hevesen reklamáló Király pedig egymás után két sárga lapot kapott, így csapata emberhátrányba került.

A hajrában Sigér is gólt szerzett - a Haladás csak kapufáig jutott -, így a ferencvárosi együttes nyert, és pályaválasztóként immár 33 találkozó óta nem kapott ki a bajnokságban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!