Labdarúgó NB I - A Honvéd kétgólos hátrányból fordított az MTK ellen

Sport, 2021.03.02

A Budapest Honvéd pályaválasztóként kétgólos hátrányból felállva, 3-2-re legyőzte az MTK-t az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában, kedden.

A kispestiek ezzel elmozdultak a kieső helyről és jelenleg a kilencedikek.


OTP Bank Liga, 24. forduló:
Budapest Honvéd FC-MTK Budapest 3-2 (1-2)
-----------------------------------------
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v.: Karakó

gólszerzők: Gazdag (34.), Balogh N. (71., 73.), illetve Varga R. (6.), Schön (18.)

sárga lap: Gazdag (2.), Mezgrani (54.), Batik (62.), Zsótér (77.), illetve Schön (42.)


Budapest Honvéd:

----------------
Tujvel - Mezgrani, Batik, Lovric, Tamás K. - Szendrei, Nagy G. (Bocskay, 66.), Kesztyűs (Balogh N., a szünetben) - Nagy D. (Kocsis, 81.), Gazdag, Zsótér (Kamber, 84.)


MTK:

----
Mijatovic - Ikenne-King (Baki, 86.), Perkovic, Nagy Zsombor, Balázs B. (Alho, 68.) - Cseke, Mezei Sz. (Bíró B., 86.) - Varga R., Dimitrov (Palincsár, 68.), Schön - Miovski (Prosser, 79.)


A jó iramú első félidőben az MTK ragadta magához a kezdeményezést, és a rendezett együttes a 18. percre Varga Roland és Schön találatával kétgólos előnybe került. A Honvéd sokáig passzív volt, alig tudott támadást indítani, a 34. percben viszont Gazdag révén szépített. Ettől egycsapásra felélénkültek a kispestiek, de hiába vették át az irányítást, helyzetet nem tudtak kialakítani.

A szünet után szerkezetet és ritmust is váltott a Honvéd, a küzdelmesebbé váló mérkőzésen nem alakult ki folyamatos játék és gólveszély is ritkán adódott. A félidő közepén Balogh Norbert duplájával mégis három percen belül fordított a kispesti együttes. A szünetben csereként pályára lépő csatár előbb szabadrúgás után fejjel, majd egy lecsorgót követően közelről volt eredményes. A hajrára kiegyenlítetté vált a mérkőzés, de az eredmény már nem változott.

A Honvéd egymást követő második bajnoki mérkőzését nyerte meg hátrányból, ezt megelőzően Felcsúton fordított, és győzte le 2-1-re a Puskás Akadémiát. Az MTK a kipestiek elleni legutóbbi kilenc mérkőzésén - egy győzelem és két döntetlen mellett - hatodszor maradt alul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!