Labdarúgó NB I - A Honvéd súlyos vereséget szenvedett a Diósgyőrtől

Sport, 2020.02.29

A Budapest Honvéd súlyos, 4-0-s vereséget szenvedett szombaton a vendég Diósgyőrtől a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában.



OTP Bank Liga, 23. forduló:
Budapest Honvéd FC-Diósgyőri VTK 0-4 (0-0)
-----------------------------------------
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2520 néző, v.: Bogár

gólszerzők: Hasani (46.), Ivanovszki (71.), Molnár G. (78.), Iszlai (84., 11-esből)

piros lap: Batik (73.), Mezghrani (83.)

sárga lap: Kálnoki-Kis (33.), Mezghrani (50., 83.), Batik (56., 73.), illetve Ivanovszki (23.), Iszlai (40.), Rui Pedro (43.), Brkovic (60.), Sesztakov (64.)


Budapest Honvéd:

----------------
Tujvel - Batik, Kamber, Kálnoki-Kis - Mezghrani, Nagy G., Hidi, Gazdag (Ugrai, 80.), Aliji (Kukoc, 75.) - Lanzafame, Moutari (Uzoma, 86.)


Diósgyőri VTK:

--------------
Danilovic - Sesztakov, Brkovic, Polgár, Vági - Márkvárt, Iszlai (Cortes, 85.) - Kiss T. (Egerszegi, 75.), Rui Pedro (Molnár G., 72.), Hasani - Ivanovszki


Az első félidő jó iramú, hullámzó és küzdelmes mezőnyjátékot hozott, amelyben a zárt védelmek miatt komoly gólhelyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani. A hazaiakkal ellentétben a vendégek azért néhány alkalommal legalább távolról megdolgoztatták a rivális kapusát.

A szünet után Hasani góljával azonnal vezetést szerzett a vendégcsapat, majd az azonnal nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt hazaiak pillanatai következtek, de még a veszélyes helyzeteiket sem tudták gólra váltani. Az elmaradt egyenlítés helyett a több ígéretes kontrát vezető diósgyőriek szereztek újabb találatot, akkor Ivanovszki volt eredményes a 71. percben. A hátralévő időben Batik, majd Mezghrani is begyűjtötte a második sárga lapját, így kilenc emberrel fejezte be a találkozót a Honvéd, míg a DVTK Molnár révén egy újabb kontrát zárt góllal, Iszlai pedig egy büntetőt értékesített.

A kispestiek a bajnoki szezonban a 12. hazai mérkőzésükön ötödször maradtak alul. A DVTK legutóbb 2014 áprilisában nyert bajnoki mérkőzésen a Honvéd vendégeként.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!