Labdarúgó NB I - A Puskás Akadémia legyőzte az Újpestet a nyitányon

Sport, 2019.08.03

A Puskás Akadémia 3-1-re nyert az Újpest vendégeként szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga első fordulójában.

Labdarúgó NB I - Újpest FC-Puskás Akadémia FC

OTP Bank Liga, 1. forduló:
Újpest FC-Puskás Akadémia 1-3 (0-2)
---------------------------------
Illovszky Rudolf Stadion, 2707 néző, v.: Vad II

gólszerzők: Balázs B. (52.), illetve Henty (13., 31.), Knezevic (69.)

sárga lap: Zsótér (27.), illetve Hadzsiev (46.), Nagy Zs. (53.), Kiss T. (92.)


Újpest FC:

----------
Pajovic - Pauljevic, Ristevski, Litauszki, Burekovic (Balázs B., 32.) - Sankovic, Onovo - Nwobodo, Zsótér (Bjarnason, 74.), Simon K. (K. Mészáros, 84.) - Koszta


Puskás Akadémia:

----------------
Hegedüs L. - Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Nagy Zs. - Radics, Van Nieff (Spandler, 72.), Knezevic, Sós B. (Kiss T., 84.) - Vanecek, Henty (Mebrahtu, 62.)


A pályafűtés kiépítése miatt az őszi szezonban albérletbe kényszerülő Újpest visszafogottan kezdett a Puskás Akadémia ellen az NB I nyitányán. A felcsúti együttes vezetőedzői posztjára kinevezett Hornyák Zsolt csapata már a 13. percben megszerezte a vezetést, Ezekiel Henty egy bal oldali beadás után senkitől sem zavartatva fejelt a kapuba.

A folytatásban az újpestiek birtokolták többet a labdát, ám a felcsúti együttes játszott veszélyesebben, a 31. percben pedig meg is duplázta az előnyét, miután Henty közelről a kapuba passzolta a Pajovicról kipattanó labdát. Az első félidő hajrájában mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, de újabb gól már nem született.

A fordulás után meglehetősen gyorsan szépített az Újpest, Balázs Benjámin egy szöglet után közelről lőtte a kapuba a labdát. A fővárosi alakulat azonban hiába játszott fölényben, nem sikerült egyenlíteni, sőt egy kontra végén Josip Knezevic visszaállította a kétgólos különbséget a 69. percben. A hajrában az eredmény már nem változott, így akárcsak a két csapat hasonló pályaválasztás mellett lejátszott előző négy bajnoki mérkőzéséből háromszor, a Puskás Akadémia ismét nyert az Újpest vendégeként.
(MTI)

Galériánk

Labdarúgó NB I - Újpest FC-Puskás Akadémia FC Labdarúgó NB I - Újpest FC-Puskás Akadémia FC
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!