Labdarúgó NB I - A ZTE bő negyedóra alatt eldöntötte a Paks elleni meccset

Sport, 2022.10.15

A Zalaegerszeg hazai pályán háromgólos győzelmet aratott a Paks felett a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának első szombati mérkőzésén.

A kék-fehérek sikerükkel lezárták hárommeccses nyeretlenségi sorozatukat, egyúttal megelőzték riválisukat a tabellán.


OTP Bank Liga, 11. forduló:
ZTE FC-Paksi FC 3-0 (2-0)
-------------------------
Zalaegerszeg, 2313 néző, v.: Bogár

gólszerzők: Ikoba (6.), Mim (17.), Gergényi (85.)

sárga lap: Sankovic (26.), Szendrei (43.), illetve Bőle (45.), Debreceni (50.), Gyurkits (79.), Szélpál (88.), Varga B. (92.)


ZTE FC:

-------
Demjén - Kálnoki-Kis, Csóka, Mocsi - Lesjak, Mim (Ubochioma, 74.), Szendrei (Bedi, 74.), Sankovic, Gergényi - Ikoba, Manzinga (Szafronov, 83.)


Paksi FC:

---------
Nagy G. - Osváth, Kádár (Szekszárdi, 83.), Szélpál, Szabó J. (Debreceni, a szünetben) - Papp (Haraszti, a szünetben), Windecker, Balogh B. (Sajbán, 65.) - Bőle, Varga B., Hahn (Gyurkits, a szünetben)


Nagy lendülettel kezdett a Zalaegerszeg, amely bő öt perc alatt három helyzetet is kidolgozott, az első kettőnél még Nagy védeni tudott, a harmadiknál már ő is tehetetlen volt. A vezetés megszerzése után sem vett vissza a tempóból a kék-fehér együttes, csak idő kérdése volt, mikor duplázza meg előnyét. A második találat után viszont a zalaiak már nem erőltették annyira a támadásokat, így a Paks átvette az irányítást, azonban fölénye meddőnek bizonyult.

A vendégeket hármas cserével próbálta frissíteni Waltner Róbert vezetőedző, de egy perc után gólt kapott az együttese, amely azonban megúszta, hogy még nagyobb hátrányba kerüljön, mert a videobíró segítségével a játékvezető érvénytelenítette a találatot, mivel mozgott a labda a hazai szabadrúgás elvégzésekor. A cserék támadásban sem lendítettek a zöld-fehéreken, ugyanolyan ötlettelenül futballoztak, így két komolyabb lehetőséget leszámítva esélyük sem volt a szépítésre, sőt a hajrában Gergényi pontos lövése megadta a kegyelemdöfést a Paksnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!