Labdarúgó NB I - Az MTK Bognár büntetőjével győzte le az Újpestet

Sport, 2018.10.27

Az MTK Budapest Bognár István büntetőből szerzett találatával 1-0-ra legyőzte az Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának nyitómérkőzésén, szombaton.



OTP Bank Liga, 12. forduló:
MTK Budapest - Újpest FC 1-0 (1-0)
----------------------------------
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 3093 néző, v: Iványi

gólszerző: Bognár I. (17. - 11-esből)

sárga lap: Gera (35.), Lencse (70.), illetve Nwobodo (24.)


MTK:

----
Kicsak - Baki, Balogh B., Pintér, Katona - Vass Á. - Gera (Vass P., 43.), Bognár I., Schäfer, Farkas B. (Vogyicska, 63.) - Torghelle (Lencse, 69.)


Újpest:

-------
Pajovic - Pauljevic, Bojovic, Ristevski, Balázs B. - Sankovic, Onovo - Nwobodo, Zsótér (Mohl, 76.), Beridze - Novothny (Lukács, 70.)


Az első félidőben az Újpest irányította a mérkőzést, de hiába játszott végig mezőnyfölényben, beadásaiból nem tudott gólveszélyes helyzetet kialakítani. Az MTK játékosai ritkán tudták átvinni a labdát az újpestiek térfelére, a 16. percben azonban egy kontra végén Torghelle Sándor büntetőt harcolt ki, amit Bognár István értékesített. Utóbbi így sorozatban a negyedik bajnoki fordulóban tudott eredményes lenni.

A második játékrész elején már kapura is veszélyes volt a vendégcsapat, de nem tudott egyenlíteni. A hazaiak kapusa, Kicsak kétszer bravúrosan védett. A 60. perctől kijött a szorításból az MTK, amely a lefújásig magabiztosan tartotta kontroll alatt a játékot és ellenfelét, így a szezon során másodszor otthon tartotta a három pontot.

Az Újpest legutóbb 2015 májusában győzte le szombati riválisát bajnoki összecsapáson, azóta négy döntetlen mellett negyedszer kapott ki az MTK-tól, amely a szezon első fordulójában vendégként 2-0-ra nyert a Szusza Ferenc Stadionban.

A két együttes 216. alkalommal találkozott egymással, az MTK 82. győzelmét aratta a 81 újpesti siker és az 53 döntetlen mellett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!