Labdarúgó NB I - Az MTK ötgólos meccsen győzte le a Puskás Akadémiát

Sport, 2018.11.10

A MTK 3-2-re legyőzte a vendég Puskás Akadémia együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában szombaton.



OTP Bank Liga, 14. forduló:
MTK Budapest-Puskás Akadémia 3-2 (1-1)
---------------------------------------
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1849 néző, v.: Berke

gólszerzők: Lencse (26.), Baki (65.), Torghelle (81.), illetve Arabuli (38.), Knezevic (76.)

sárga lap: Kulcsár (89.), Baki (92.), illetve Szolnoki (10.), Hegedűs J. (29.), Varga J. (69.)


MTK Budapest:

-------------
Kicsak - Baki, Pintér, Balogh Bé., Szelin - Vass Á. - Gera (Torghelle, 79.), Kanta (Kulcsár, 66.), Bognár I., Schäfer - Lencse (Vogyicska, 83.)


Puskás Akadémia:

---------------
Danilovic - Szolnoki, Hegedűs J., Poór - Osváth, Urblík (Knezevic, 32.), Varga J., Mioc, Balogh Ba. (Radó, 70.) - Kiss T. (Latifi, 89.), Arabuli


Az MTK Budapest - közelgő - 130. születésnapja alkalmából a Baráti Körrel és a szurkolói csoportokkal egyeztetve, egykori - szándékosan nem labdarúgóiról, hanem más sportágakban kimagasló eredményeket elérő - sportolóiról nevezte el stadionjának kapuit. A szombati ünnepélyes leleplezésen - Deutsch Tamás klubelnök társaságában - részt vett az öt névadó közül egyedüliként élő Wichmann Tamás. A kilencszeres világbajnok kenus mellett a további bejáratoknál névtábla őrzi a 22-szeres világbajnoki aranyérmes asztaliteniszező Barna Viktor, valamint az egyaránt olimpiai bajnok birkózó Weisz Richárd, vívó Tordasi Ildikó és ökölvívó Török Gyula emlékét.

A mérkőzés elején a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, mezőnyfölényük a 26. percben gólt eredményezett. A zárt védekezésre koncentráló, így támadásban keveset mutató, csak kontrákból veszélyeztető vendégek még a szünet előtt egyenlítettek.

A második játékrész elején a hazaiak két elmaradt büntetőt kértek számon Berke Balázs játékvezetőn - előbb Lencse, majd Gera Dániel volt a szenvedő fél és a leghevesebb reklamáló -, majd másodszor jutottak vezetéshez. Az MTK kontroll alatt tartotta a játékot, ám a felcsútiak megint bő tíz perc elteltével egyenlítettek. A 81. percben a mindössze két perce pályán lévő cserecsatár, Torghelle Sándor kapásból szerzett góljával harmadszor került előnybe az MTK, amely a lefújásig megőrizte előnyét, így másodszor is legyőzte a szezonban a Puskás Akadémiát. A felcsúti csapat továbbra is nyeretlen vendégként az idényben: egy döntetlen mellett hatodszor kapott ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!