Labdarúgó NB I - Az Újpest emberelőnyben sem bírt a Honvéddal

Sport, 2018.12.15

Az Újpest hiába játszott több mint egy félidőn át emberelőnyben a Honvéd vendégeként, a házigazdák a 89. percben szerzett góllal 2-2-es döntetlent értek el a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában szombaton.



OTP Bank Liga, 18. forduló:
Budapest Honvéd-Újpest FC 2-2 (1-0)
-----------------------------------
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1891 néző, v: Solymosi

gólszerzők: Holender (41., 11-esből), Tischler (89.), illetve Beridze (46.), Novothny (63.)

piros lap: Skvorc (38., Honvéd)

sárga lap: Skvorc (7.), illetve Pajovic (41.), Sankovic (78.), Balázs B. (91.)


Honvéd:

-------
Gróf - Batik, Kamber, Skvorc - Heffler, Hidi (Banó-Szabó, 69.), Gazdag (Májer, 83.), Nagy G., Baráth - N'Gog (Tischler, 83.), Holender


Újpest:

-------
Pajovic - Pauljevic, Litauszki, Ristevski, Balázs B. - Sankovic, Onovo - Nwobodo, Zsótér (A. Diallo, 84.), Beridze (Nagy D., 89.) - Novothny


A küzdelmes első félidőben a Honvéd kezdeményezett, de gólveszélyes helyzeteket nem tudott kidolgozni a fegyelmezetten védekező, támadásban keveset nyújtó Újpesttel szemben. A 37. percben a kispestiektől Dino Skvorc begyűjtötte második sárga lapját, így létszámban megfogyatkozott a házigazda. Holender Filip azonban értékesített egy büntetőt, így mégis előnnyel vonulhatott pihenőre a Honvéd.

A szünet után gyorsan egyenlített az Újpest - Giorgi Beridze jobb oldali akció lezárásaként volt eredményes -, majd támadásban maradt, és a nyílt mérkőzés 63. percében Novothny Soma góljával átvette a vezetést. A térfelére beszoruló Honvéd előtt adódott ugyan néhány gólszerzési lehetőség, de a kispestieket védekezésre kényszerítette a vendégcsapat, amely az idő múlásával már nem erőltette a támadások befejezését, hanem többnyire megelégedett a labdajáratással. Az újpestiek kényelmes tempója a hajrában megbosszulta magát, mert a 89. percben a cserejátékos Tischler Patrik fejesével egyenlített a házigazda, amely így emberhátrányban is meg tudott szerezni egy pontot.

A két együttes párharcában a legutóbbi hét találkozó közül az ötödiken született döntetlen, megszakítás nélkül harmadszor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!