Labdarúgó NB I - Címert váltott a Kisvárda

Sport, 2020.07.23

A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Kisvárda Master Good csütörtöktől új címert használ.

Révész Attila sportigazgató a klub honlapján azt hangsúlyozta, a szurkolók mindvégig támogatták a munkafázisokat, így nem fordulhat elő, hogy a drukkerek ne tudnának azonosulni az új jelképpel.

Forrás Zoltán klubmenedzser ötletgazdaként a címer elemeinek jelentőségéről beszélt. Elmondása szerint nem hiányozhatott belőle a város címerének fő jelképe, a nyakára a farkával tekeredő sárkány, amely Kisvárda felemelkedését nagyban meghatározó Várday-család egykori címerének volt az alapmotívuma, mint az önfeláldozás szimbóluma. Emellett a vár, mint Kisvárda jelképe és fő turisztikai látnivalója is látható, továbbá a labda és persze a piros-fehér színek. A korábbi címerben a "Várda" szó utalt a városra, amely a jövőben Kisvárdaként jelenik meg az emblémában, amely az egyesület 1911-es alapítási évét is tartalmazza.

Az egyesület közleménye szerint a címercserére azért is szükség volt, mert az elmúlt kilenc évben használt jelkép kísérteties módon hasonlított egy külföldi klub címerére, emiatt a közösségi médiafelületeket nagymértékben elárasztották spanyol nyelvű hozzászólók, ezt pedig sokszor nehezményezték a szurkolók, illetve a mindennapi munkát is megnehezítette.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!