Labdarúgó NB I - Diósgyőri győzelemmel szakadt meg az Újpest rossz sorozata

Sport, 2019.08.10

Az Újpest 2-1-re győzött a Diósgyőr otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójának szombati játéknapján.



OTP Bank Liga, 2. forduló:
Diósgyőri VTK Rákóczi FC-Újpest FC 1-2 (1-1)
--------------------------------------------
Diósgyőr, 6518 néző, v.: Farkas Á.

gólszerzők: Tajti (37.), illetve Zsótér (14.), Nwobodo (48.)

sárga lap: Karan (40.), illetve Litauszki (57.), Sankovic (62.), Kovács L. (88.)


DVTK:

-----
Danilovic - Ternován (Bacsa, 58.), Brkovic, Karan (Szabó B., 77.), Polgár - Márkvárt, Adukor - Sesztakov, Tajti, Juhar (Hasani, 52.) - Prosser


Újpest:

-------
Pajovic - Pauljevic, Ristevski, Litauszki, Balázs B. - Sankovic, Onovo - Simon K. (Bjarnason, 90.), Rácz (Mészáros, 70.), Zsótér (Kovács L., 82.) - Nwobodo


A kezdés után az Újpest ragadta magához a kezdeményezést, és a 14. percben megszerezte a vezetést: Zsótér egy bal oldali beadást juttatott a hazai kapuba némi védői segédlettel. A vendégek a folytatásban is többet birtokolták a labdát, de a kapura nem jelentettek veszélyt. A diósgyőriek kontráikban bíztak, az egyenlítéshez mégis kellett egy szerencsés játékhelyzet. Litauszki becsúszva blokkolt egy hazai átadást, amely után Pajovic a gólvonaltól hat méterre megfogta a labdát. A játékvezető hazaadásnak ítélte a szituációt, a közvetett szabadrúgást pedig Tajti a léc alá vágta.

Nwobodo remek átlövésével rögtön a második félidő elején ismét megszerezte a vezetést az Újpest, majd sebességet váltott a DVTK, amely mezőnyfölényhez jutott. A vendégek beszorultak a térfelükre, de jól zártak, így kapusuknak, Pajovicnak nem akadt védeni valója. A legnagyobb hazai helyzetet a hajrában Prosser hagyta ki, aki a kapu mellé pörgette Tajti centerezését.

Az Újpest a diósgyőri győzelemmel megszakította április eleje óta tartó rossz, hétmeccses nyeretlenségi sorozatát, és négy vereség után jutott ismét bajnoki ponthoz. A DVTK-nak viszont a négy bajnoki találkozó óta tartó veretlenségi sorozata szakadt meg, és hazai pályán négy győzelem után kapott ki ismét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!