Labdarúgó NB I - Először bronzérmes a Puskás Akadémia

Sport, 2020.06.27

A Puskás Akadémia hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Budapest Honvédot szombaton, a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában, ezzel megszerezte a harmadik helyet.

A felcsúti együttes története során először végzett a dobogón, ami egyben azt is jelenti, hogy a következő idényben indulhat az Európa-liga selejtezőjében.


OTP Bank Liga, 33. forduló:
Puskás Akadémia FC - Budapest Honvéd FC 2-1 (1-1) ------------------------------------------------- Pancho Aréna 1918 néző v.: Iványi

gólszerzők: Nagy Zs. (35.), Slagveer (83.), illetve George (22.)

sárga lap: van Nieff (19.), illetve Szendrei (50.), Lovric (86.), Hidi (89.)


PAFC:

----
Tóth B. - Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Deutsch L. - van Nieff - Gyurcsó (Slagveer a szünetben), Plsek (Urblík, 76.), Knezevic (Spandler, 88.), Nagy Zs. - Vanecek


Honvéd:

------
Tujvel - Batik, Kamber (Cipf, 87.), Lovric - Mezgrani, Hidi, Szendrei (Moutari, 73.), Gazdag, Uzoma - Ugrai, George (Kesztyűs, 47.)


Lendületesebben kezdte a mérkőzést a bronzéremre és ezzel a nemzetközi kupaindulásra hajtó Puskás Akadémia, mégis a vendégek szereztek vezetést a Costa Rica-i Mayron George révén, akinek ez volt az első NB I-es találata. Átvette a játék irányítását a Honvéd, a szünetig több veszélyes lehetősége is volt, a pihenőre azonban döntetlennel vonultak a csapatok, mert a 35. percben egy jobbról érkező beadás után Nagy Zsolt a kapuba fejelt.

A fordulást követően a felcsúti gárda igyekezett döntésre vinni a dolgot, sorra dolgozta ki a helyzeteket, de a befejezéseknél a játékosok pontatlanok voltak vagy Tujvel védett. A hajrára fordulva alábbhagyott mindkét együttes lelkesedése, így szinte a semmiből született meg a Puskás győztes gólja: Luciano Slagveer jobbról, éles szögből bombázott a jobb felső sarokba.

A lefújást követően felcsúti örömünnep kezdődött, a játékosok és a szakmai stáb tagjai pezsgőben úszva ünnepelték a történelmi sikert, a harmadik hely elérését, valamint az Európa-liga-szereplés lehetőségét, majd átvették a bronzérmeket Mészáros Lőrinc klubelnöktől.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!