Labdarúgó NB I - Először nyert a Honvéd

Sport, 2019.08.31

(MTI) - Megszerezte első pontjait a Budapest Honvéd a labdarúgó OTP Bank Liga mostani szezonjában: a kispestiek az ötödik forduló szombati játéknapján 3-2-re nyertek az Újpest vendégeként az Illovszky-stadionban.



OTP Bank Liga, 5. forduló:
Újpest FC-Budapest Honvéd 2-3 (1-3)
-----------------------------------
Illovszky Rudolf Stadion, 3752 néző, v.: Iványi

gólszerzők: Feczesin (4.), Lanzafame (91., öngól), illetve Uzoma (10.), Moutari (27.), Gazdag (31.)

sárga lap: Szakály P. (86.), illetve Ikenne-King (19.), Batik (71.), Kukoc (84.)


Újpest FC:

---------
Pajovic - Balázs B., Máté (Szakály P., 67.), Ristevski, Burekovic - Sankovic, Onovo - Zsótér (Koszta, 58.), Nwobodo, Bjarnason (Simon, a szünetben) - Feczesin



Honvéd:

-------
Tujvel - Batik, Kamber, Niba (Lovric, 71.) - Ikenne-King (Kukoc, 37.), Nagy G., Gazdag (Ben-Hatira, 66.), Kesztyűs, Uzoma - Moutari, Lanzafame


A mérkőzés első helyzetéből a 4. percben vezetést szerzett az Újpest - a héten szerződtetett Feczesin volt eredményes -, amelyre a Honvéd hat perccel később válaszolt. A gyors egyenlítéstől a házigazdák megtörtek, a vendégek lendülete viszont megmaradt. A Honvéd mezőnyfölényhez jutott, és két helyzetét gólra váltva megérdemelten fordított a félidő közepén. A szünet előtti hajrában magához tért az Újpest, de hiába támadott és akadtak helyzetei, nem tudta csökkenteni a különbséget.

A hazaiak a második félidő elején is irányítottak, a kispesti kapus, Tujvel azonban kifogott rajtuk, 15 perc elteltével pedig pár kontra erejéig kijött a szorításból a vendégcsapat. Az Újpest gyorsan rendezte azonban sorait, de hiába támadott, a kapura a lefújásig nem jelentett veszélyt, csupán Lanzafame öngóljával jutott közelebb ellenfeléhez már a ráadásban.

A Honvéd négy vereség után először nyert a bajnoki szezonban, így egy pontra megközelítette a szintén visszafogottan kezdő Újpestet. Utóbbiak a kispestiek ellen a legutóbbi tíz mérkőzésükön egy győzelem és hat döntetlen mellett harmadszor szenvedtek vereséget.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!