Labdarúgó NB I - Emberhátrányban nyert a Fehérvár

Sport, 2021.11.27

A MOL Fehérvár emberhátrányban két gólt rúgva 3-2-re legyőzte a vendég Gyirmótot a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában.

A szombat kora esti találkozó első három gólja egyaránt büntetőből született. A székesfehérvári együttes a győzelemmel megerősítette negyedik helyét a tabellán, míg a Gyirmót előnye maradt egy pont a már kieső helyen álló, 11. MTK-val szemben.


OTP Bank Liga, 14. forduló:
MOL Fehérvár FC-Gyirmót FC Győr 3-2 (1-1)
------------------------------------------
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 1206 néző, v.: Farkas

gól: Nikolics (10. - 11-esből), Kodro (49., 84. - az elsőt 11-esből), illetve Varga B. (38., 93. - az elsőt 11-esből)

sárga lap: Petrjak (14.), Musliu (19., 37.), illetve Varga (9.), Szegi (25.), Radics (49.)

piros lap: Musliu (37.)


Fehérvár:

---------
Kovács - Nego, Musliu, Stopira, Heister - Dárdai, Alef, Makarenko, Petrjak (Hangya 71.) - Kodro (Zivzivadze 88.), Nikolics (Lüftner 41.)


Gyirmót:

--------
Hársfalvi - Szegi, Karacs, Ikic, Hajdú - Radics (Vogyicska 58.), Nagy, Vass - Hasani (Medgyes 58.), Simon (Lencse 71.), Varga B.


A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, gyorsan vezetéshez jutottak, s egészen a 37. percig nem okozott igazán nagy gondot számukra a gyirmóti együttes. Ekkor egy szabálytalanság után azonban nem csupán büntetőhöz jutott és egyenlített a vendéggárda, hanem emberelőnybe is került.

A szünetig nem tudta kihasználni létszámfölényét a Gyirmót, a fordulást követően pedig szinte azonnal újra hátrányba került a meccs harmadik értékesített büntetője után. Szabics Imre tanítványai ezek után magabiztosan őrizték előnyüket, a Gyirmót csak ritkán került helyzetbe, a hajrában pedig Kodro egy szép támadás végén eldöntötte a három pont sorsát. A 93. percben a vendégek még szépítettek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!