Labdarúgó NB I - Emberhátrányban, ráadásban szerzett góllal nyert a Mezőkövesd

Sport, 2020.06.20

A nemzetközi kupaindulásért küzdő Mezőkövesd 2-1-re legyőzte otthon a már biztosan második MOL Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában.

A hazai csapat egy teljes félidőt emberhátrányban futballozott, és a sikert érő gólt a 93. percben szerezte meg. A kupamérkőzéseket is beleszámítva az újraindulás után ez volt a kövesdiek első győzelme, és a bravúrral biztosították, hogy ebben a fordulóban biztosan maradnak a harmadik helyen.

A két csapat a bajnokságban és a kupában ötször mérkőzött meg egymással, egy székesfehérvári győzelem, valamint három döntetlen mellett most először született mezőkövesdi diadal.



OTP Bank Liga, 31. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC - MOL Fehérvár FC 2-1 (1-1)
-----------------------------------------------
Mezőkövesd, v.: Karakó

gólszerzők: Besirovic (35.), Meszhi (93.), illetve Futács (29.)

sárga lap: Nesterov (17., 41.), Berecz (91.), illetve Kovács (71.)

kiállítva: Nesterov (41.)


Mezőkövesd:

-----------
Szappanos - Farkas, Nesterov, Pillár, Silye - Karnyickij, Berecz - Pekár (Eperjesi, 79.), Vajda (Vadnai, 83.), Besirovic (Meszhi, 83.) - Zivzivadze


Fehérvár:

---------
Kovácsik - Tamás, Rus, Musliu, Stopira - Nikolov (Nikolics, 82.), Elek - Bamgboye (Petrjak, 68.), Hodzic (Houri, 69.), Kovács - Futács


Nyolc helyen változott a Fehérvár összeállítása a hétközi mérkőzéshez képest, de így is hamar mezőnyfölényt alakított ki, igaz, a Mezőkövesd megkönnyítette a labdabirtoklását, mert mélyen védekezett. Ezzel egyben be is tömörült a kapuja elé, így a székesfehérváriaknak nehéz volt helyzetet kialakítaniuk, a kövesdieknek pedig egy-egy labdaszerzésnél kevés esélyük nyílt eljutni a másik kapuhoz. A vendégvezetés egy labdaszerzést követő beadás után fejesből született meg, majd a Mezőkövesd gyorsan egyenlített ugyancsak pontos beadás nyomán egy szép perdítéssel. A félidő hajrájában a hazai együttes játszott veszélyesebben, még akkor is helyzetet alakított ki, amikor Nesterov második sárga lapos kiállítása miatt emberhátrányba került.

Szünet után mintegy negyedóráig érződött, hogy nincs egyenlő létszámban a két csapat, a Fehérvár több szögletet is rúghatott, de helyzet nélkül futballozott, hiányzott a támadásaiból a lendület, a váratlan húzás. Aztán a Mezőkövesd szorította be percekre kapuja elé ellenfelét, majd kiegyenlítetté vált a játék. A hazaiak a megszerzett labdával bátrabban indultak meg ebben a szakaszban, ám elsősorban a védekezésre figyeltek. A cserékkel a Fehérvár aktívabbá vált, kapura veszélyesebben futballozott, de a ráadásban a hazaiak a maguk javára fordították a mérkőzést, előbb két ziccert hárított Kovácsik Ádám, majd egy újabb támadásnál már a vendégek kapusa is tehetetlen volt.

A szervezetten játszó és szívósan küzdő Mezőkövesd fontos három pontot szerzett a kevésbé motivált, de így is győzelemre játszó Fehérvárral szemben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!