Labdarúgó NB I - Fordított otthon a Vidi

Sport, 2019.03.02

A címvédő Vidi FC egygólos hátrányból fordítva nyert hazai pályán a Kisvárda ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában.

A vendégcsapat előzőleg sorozatban hét mérkőzésen nem kapott ki.

A Vidi saját közönsége előtt kétszer legyőzte a Kisvárdát, idegenben pedig döntetlent játszott vele.


OTP Bank Liga, 23. forduló:
MOL Vidi FC-Kisvárda Master Good 2-1 (0-1)
------------------------------------------
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 1975 néző, v.: Berke

gólszerzők: Kovács (59.), Hodzic (70.), illetve Ilic (32.)

sárga lap: Kovács (25.), Milanov (45+2.), illetve Ene (13.), Kravcsenko (60.)


MOL Vidi FC:

------------
Kovácsik - Nego, Juhász, Vinícius, Stopira - Huszti, Hadzic, Elek (Nikolov, 82.), Milanov (Hodzic, 61.) - Kovács, Scepovic (Pátkai, 88.)


Kisvárda:

---------
Felipe - Lukjancsuk, Ene, Kravcsenko, Vári (Protic, 85.) - Karaszjuk, Lucas - Cukalasz, Grozav, Hugo Seco (Sassá, 56.) - Ilic (Horváth Z., 80.)


Majdnem öngóllal kezdődött a mérkőzés: jobboldali beadást követően Ene csúsztatása nyomán a labda a kapufára hullott az első percben. Ezután kiegyenlített játék folyt a pályán sok szabálytalansággal, majd a Vidi fölénybe került és többször veszélyt teremtett a Kisvárda kapuja előtt, elsősorban beadásokkal. Komoly helyzetig azonban nem jutott, az ellenfélnek viszont kialakított egyet: Hadzic rosszul fejelte hazafelé a labdát, Ilic lecsapott rá, kapura húzott és éles szögből kilőtte a jobb alsó sarkot. A szünetig hátralévő negyedórában nagyobb lendülettel futballozott a Vidi, gyakran került a vendégek tizenhatosán belülre, de a lövések előtt a kisvárdaiak rendre tisztáztak, vagy ha nem, gyenge volt a próbálkozás.

A szünet után beszorította ellenfelét a Vidi, de továbbra is szervezetten védekezett a Kisvárda. Mégis gólt kapott szűk negyedóra elteltével, mert Huszti baloldali beadása után Kovács szépen vette le a labdát, majd a hosszú sarokba lőtt. Az egyenlítést követően visszavett valamelyest a tempóból fehérvári csapat, ezzel együtt a csereként beállt Hodzic jóvoltából fordított.

A folytatásban átengedték a területet a hazaiak a Kisvárdának és kontratámadásokból igyekeztek veszélyeztetni.

A Vidi nehezen találta a fogást az ezúttal is szervezetten játszó Kisvárdán, végül azonban erőfeszítése eredményre vezetett, ezzel megerősítette második helyét a tabellán.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!