Labdarúgó NB I - Győzelemmel mutatkozott be a bajnokságban Márton Gábor

Sport, 2020.02.15

A Zalaegerszeg hazai pályán 2-1-re legyőzte az Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában.

A ZTE kispadján bajnoki mérkőzésen először ült a héten kinevezett Márton Gábor, aki a Magyar Kupában szerdán az NB III-as Lipót otthonában elszenvedett 3-1-es vereséggel debütált.

A találkozó előtt mindkét gárda nyeretlen volt tavasszal, a negatív sorozatot így a ZTE szakította meg, amely ráadásul 2010. október 2-a óta először győzte le az Újpestet bajnoki találkozón.


OTP Bank Liga, 21. forduló:
Zalaegerszegi TE-Újpest FC 2-1 (1-1)
------------------------------------
ZTE Aréna, 3089 néző, v.: Iványi

gólszerzők: Radó (28., 72.), illetve Calcan (17.)

sárga lap: Litauszki (44.), Nwobodo (60.), Bacsa (87.)


Zalaegerszegi TE:

-----------------
Demjén - Szépe, Lesjak, Bedi, Bolla - Katelarisz, Mitrovic - Stieber (Katanec, 67.), Radó, Bőle - Ikoba (Barczi,82.)


Újpest FC:

----------
Banai - Balázs B., Heris, Litauszki, Ristevski - Onovo, Nwobodo - Pauljevic, Rácz B. (Bacsa, 80.), Calcan (Csongvai, 58.) - Perosevic (Novothny, 63.)


A hazaiak kapusa a találkozó elején kis híján góllal ajándékozta meg az Újpestet, de Onovo hatalmas helyzetben rontott. Ezzel együtt gyorsan előnybe kerültek a lila-fehérek, bő negyedóra elteltével érett góllá a fölény. Ezt követően hosszú percek teltek mezőnyjátékkal, majd szinte a semmiből egyenlített a ZTE. Az újpestiek ezt követően is veszélyesebben futballoztak, de a szünetig nem született újabb gól.

A második félidő eleje Banairól, a vendégek kapusáról szólt, aki remek védésekkel őrizte az eredményt csapatának, a 72. percben azonban már ő is tehetetlennek bizonyult Radó második találatánál.

A hatalmas újpesti rohamok ugyan elmaradtak a hajrában, a fővárosiak előtt azonban így is adódott egy óriási egyenlítési lehetőség az utolsó pillanatokban, de ez kimaradt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!