Labdarúgó NB I - Legyőzte az Újpestet a Paks

Sport, 2022.11.12

A házigazda Paks 3-1-re nyert az Újpest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának szombati játéknapján.

A fővárosi csapat idegenben a negyedik vereségét szenvedte el sorozatban.


OTP Bank Liga, 16. forduló:
Paksi FC-Újpest FC 3-1 (1-0)
----------------------------
Paks, 2500 néző, v.: Vad II.

gólszerzők: Papp (44.), Hahn (49.), Varga B. (78.), illetve Ambrose (69.)

sárga lap: Bőle (6.), Szabó I. B. (74.), illetve Kastrati (27.), Mack (45.), Katona (81.)


Paksi FC:

---------
Nagy G. (Simon B., 92.) - Kinyik, Szélpál (Hahn, 31.), Kádár, Szabó J. - Papp, Balogh - Sajbán, Bőle (Pesti, 92.), Szabó I. B. (Tamás O., 77.) - Varga B.


Újpest FC:

----------
Nikolic - Szabó II. B., Csongvai, Kastrati, Pauljevic (Ambrose, 59.) - Mack, Katona, Jakobi - Borello (Simon K., 53.), Gouré, Csoboth (Ljujic, 84.)


Az első félidőben többet birtokolta a labdát az Újpest, amely jóval aktívabb volt támadásban ellenfelénél. Helyzetei is akadtak, de egyszer a kapus, Nagy Gergely védett, egyszer pedig Szélpál mentett látványos, akrobatikus mozdulattal. A Paks vezető gólja némileg váratlanul, de egy mintaszerűen felépített támadás végén született: Bőle jobbról beadott labdáját Papp fejelte közelről a kapuba.

Miután közvetlenül a szünet előtt meghibásodott az egyik reflektor a stadionban, félhomályban folytatták a csapatok, de a Paksot ez cseppet sem zavarta, gyorsan megduplázta előnyét - Papp adta a gólpasszt Hahnnak - és a folytatásban is lendületben maradt. Egy idő után aztán ismét átvették az irányítást a vendégek, s egy szögletből született találattal szorossá tették az állást. A hajrá változatos játékot hozott, a hazai gárda az elalvó újesti védelem mellett újra kétgólossá tette előnyét, amely kitartott a lefújásig.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!