Labdarúgó NB I - Magabiztos győzelemmel zárt, bronzérmes a Fehérvár

Sport, 2021.05.09

A MOL Fehérvár 4-0-ra nyert az élvonaltól búcsúzó Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga utolsó fordulójában.

A székesfehérvári csapat bronzérmesként fejezte be a bajnokságot, így indulhat a Konferencia Ligában, a hazai együttes pedig a 11. helyen végzett.



OTP Bank Liga, 33. forduló:
Diósgyőri VTK-MOL Fehérvár FC 0-4 (0-1)
----------------------------------------
Miskolc, DVTK Stadion, v: Solymosi

gólszerzők: Petrjak (44.), Nikolics (55., 90.), Zivzivadze (79.)

sárga lap: Bamgboye (14.)


DVTK:

-----
Malenica - Polgár, Szűcs, Milovic, Soldo (Makrai, 75.) - Max (Zivulic, 59.), Molnár G. (Iszlai, 85.), Grozav - Grgic, Drazic (Ivanovski, 75.), Suljic (Márkvárt, 59.)


MOL Fehérvár:

--------------
Kovács D. - Bamgboye, Fiola, Musliu, Stopira - Dárdai (Bourard, 80.), Nego, Houri (Alef, 71.), Petrjak - Szabó L. (Zivzivadze, 62.), Nikolics


A mérkőzés elején betalált a hazaiak kapujába, majd büntetőhöz is jutott, az első félidő hajrájáig mégis gól nélkül maradt a Fehérvár, amely mezőnyfölényben futballozott, és ellenfelénél jóval többet támadott. A kilencedik percben szerzett gól les miatt érvénytelen volt, a játékrész felénél megítélt tizenegyest pedig Nikolics kihagyta, illetve Malenica kivédte. A szünet előtt egy perccel viszont Dárdai baloldali beadására jól érkezett Petrjak, és szép fejessel juttatta vezetéshez a játékot irányító csapatát.

Hazai helyzettel kezdődött a második félidő, de aztán megint átvette az irányítást a Fehérvár, amely pontos passzolgatást követően csakhamar növelni tudta előnyét. Egy-egy hazai akcióban volt esély a gólszerzésre, de kimaradtak a lehetőségek, a másik oldalon viszont nem, így magabiztos vendéggyőzelem született.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!