Labdarúgó NB I - Magabiztosan győzte le a Paks a Honvédot

Sport, 2021.04.21

A negyedik Paks hazai pályán 2-0-ra legyőzte a bennmaradásért küzdő Budapest Honvédot a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szerdai zárómérkőzésen.



OTP Bank Liga, 30. forduló: Paksi FC-Budapest Honvéd 2-0 (2-0)
----------------------------------
Paks, zárt kapus, v.: Berke

gólszerzők: Hahn (34.), Balogh B. (39.)

sárga lap: Lenzsér (20.), Szabó J. (58.), Hahn (66.), illetve Szendrei (11.), Batik (42.), Klemenz (72.), Bőle (77.)


Paksi FC:

---------
Hegedűs - Szabó J., Tamás, Lenzsér, Lorentz - Balogh B., Bognár (Szakály D., 75.), Papp - Szabó B. (Nagy R., 65.), Hahn (Ádám, 75.), Sajbán (Osváth, 91.)


Budapest Honvéd:

----------------
Tujvel - Mezghrani, Batik, Lovric, Uzoma (Klemenz, 64.) - Hidi - Szendrei (Bőle, a szünetben), Kesztyűs (Eppel, 64.), Nagy D., Gazdag - Balogh N. (Traoré, 78.)


Eseménydúsan indult a találkozó, ugyanis a hazaiak már az első percben vezetést szerezhettek volna, nem sokkal később pedig a góllövőlistát vezető Hahn találta telibe a kapufát, és mindeközben még a vendégek előtt is adódott egy nagy lehetőség.

A Paks vezető, illetve Hahn szezonbeli 19. góljára a 34. percig kellett várni, a bombaformában futballozó támadóhoz hasonló mennyiségű találatot az élvonalban legutóbb hat évvel ezelőtt Nikolics Nemanja termelt, aki a 2014/15-ös idényben 21 találattal nyerte a mesterlövészek különversenyét.

A tolnaiak nem sokkal később megduplázták előnyüket, így megnyugtató, kétgólos előnnyel mehettek pihenőre.

A fordulást követően a Paks gyorsan lezárhatta volna az összecsapást, de kimaradtak a lehetőségek. A Honvéd ugyanakkor kapura veszélytelen volt, így a hazaiak megérdemelten tartották otthon a három pontot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!